Hírsaláta

2009. október 7., szerda, Belföld

BANKRABLÁS GALACON. A szocdem belügyminiszter, Dan Nica leváltásának hivatalos okai közt előkelő helyen szerepelt az, hogy veszélyesekké váltak országszerte az utcák, nőtt a rablások és betörések száma, általában az erőszak. Ami bizonyára így igaz, mert Vasile Blaga belügyminiszterkedésének ötödik napján ismét bankot raboltak, ez alkalommal Galacon, s az álarcos betörők 100 000 lejt vittek el. A rablás ideje alatt a banki alkalmazottak betartották az ilyenkor érvényes biztonsági szabályokat, a pénz átadása után azonnal megnyomták a ,,pánikgombot". A jelzés után a rendőrség és a bankfiók őrzésével megbízott biztonsági szolgálat emberei is azonnal a helyszínre érkeztek. (Realitatea)

NEM TITKOLÓZIK A TITKOSSZOLGÁLAT. A Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) véletlenül felfedte, hol vannak az ország területén székhelyei. Ezek a lakcímek eddig szigorúan titkosak voltak. A 41 épület és 33 földterület pontos címe a Hivatalos Közlönyben jelent meg június 3-án, annak kapcsán, hogy az állam tulajdonát képező, ám a szolgálat kezelésében levő ingatlanok nyilvántartási száma megváltozott. (Antena3.ro)

LEKENYEREZÉSI INDÍTVÁNY. A szakszervezeti megmozdulások egyre aggasztóbb méretei miatt a Boc-kabinet sürgősségi kormányrendelettel kívánja rendezni az országos érdekvédelmi szervezetek ingatlanhasználati és ingatlanvásárlási jogát. A rendelkezés szerint amennyiben a szakszervezetek bérelt ingatlanokkal rendelkeznek, a továbbiakban felmentést élveznek a bér kifizetése alól. Azt nem lehet egyelőre felmérni, hogy a konföderációknak adott efféle kedvezmény mennyire lágyítja meg az egyszerű szakszervezeti tagok szívét. (Realitatea)

CSÖKKENT AZ ÁTLAGBÉR. 1348 lej volt szeptemberben az átlagbér Romániában, miután 3 százalékot csökkent augusztusban. Ez 5,6 százalékos növekedés az előző év szeptemberéhez képest. A reálbérek is csökkentek, legjobban a bankvilágban keresnek (3370 lejt átlagban), a legrosszabbul a ruhagyárak munkásai (786 lej). (Ziarul Financiar)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 658
szavazógép
2009-10-07: Közélet - x:

Az elnökjelöltek politikaellenessége (Magasles) - Bogdán László

Az elmúlt napokban nőtt az elnökjelöltek száma, nagy várakozás után először Traian Băsescu jelentette be, hogy mégiscsak indul az újabb mandátumért, aztán a román politika nagyszájú bohóca, Gigi Becali is jelöltette magát.
2009-10-07: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farkas Réka

Benyújtották a bizalmatlansági indítványt
Benyújtotta a Nemzeti Liberális Párt és az RMDSZ a Tizenegyen Románia ellen című bizalmatlansági indítványt. A dokumentumot más pártokhoz tartozó parlamenti képviselők is aláírták, összesen 123-an támogatták.