Hírsaláta

2009. október 27., kedd, Belföld

ILYET MOSTANÁBAN NEM HALLOTT A MŰVELT VILÁG. Hitler óta a demokratikus világ egyetlen államfője sem engedte meg magának, hogy ne azt a kormányfőt nevezze ki, akit a parlamenti többség javasol — állapította meg Crin Antonescu a liberálisok államfőjelöltje. (Ziare.com)

DRÁGA ÉS KÖZÖNSÉGES. Óriási felháborodást keltett bukaresti politikai körökben, hogy egyetlen éjszaka alatt a Demokrata-Liberális Párt és Băsescu kampánystábja a népszavazást népszerűsítő, de mélyen parlamentellenes óriásplaká­tokkal rakta tele az országot, melyen az elnök bandzsító arca mellet az áll: amitől féltek, nem szabadultok meg. A pártok, politikai megfigyelők szerint a jelenlegi államfő első napon felvonultatott reklámanyaga több mint 25 millió euróba került. (Antena3)

OSTORRAL A DEMOKRÁCIÁÉRT. Most, hogy elcsapták, Emil Boc még többet sétál a nép között, hogy gazdá­ját, pártját és önmagát népszerűsítse. Egy Neamţ megyei vásáron 15 lejért ostort vásárolt, hogy móresre tanítsa a parlamentet, de másokat is, akik nem értik a demokrata-liberálisok és vezérük mérhetetlen országépítő álmát. (Realitatea)

A LIBERÁLISOKNAK NAGYON KELL A NEMZETÁLLAM. Nem mondanak le a nemzetállam fogalom használatáról az alkotmány első mondatában a liberálisok — jelentette ki államelnökjelöltjük s több élvonalbeli pártvezető a Realitatea tévé Út a Cotroceni-palota felé című műsorában.

NAGYVÁRADON ROMÁN KOMMANDÓSOK FOGTÁK EL OVERDOSE TULAJDONOSÁT. A nagyváradi rendőrség fogdájában a világhírű versenyparipa, Overdose tulajdonosa. A szlovák állampolgárságú Mikóczy Zoltánt a hét végén helyezték tíznapos előzetes letartóztatásba. Tájékoztatása szerint Mikóczy egy 49 éves, magyar állampolgárságú üzlettársával együtt át akarta verni romániai hitelezőit: a felszámolás alatt álló egykori cégük hétszázezer lejre becsült értékű gépeit megpróbálta átcsempészni a határon, hogy még lefoglalásuk előtt Magyarországon túladjon rajtuk. Overdose tulajdonosát és társát a román kommandósok Nagyvárad bejáratánál fogták el egy feljelentés nyomán. A letartóztatásuk ellen fellebbező szlovák és magyar állampolgár kérelméről várhatóan kedden dönt a nagyváradi bíróság.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2009-10-27: Közélet - x:

A hét csodafickó (A múlt hét) — Kuti János

Heten vannak — az elnökjelöltek —, mint a gonoszok. A nyolcadik fickó, Nati Meir lett volna, de őt lekapcsolták, mert hamis pénzzel akarta kifizetni híveit. Kár, mert Hitler is hamis angol fonttal akarta tönkretenni ellenségét, Angliát.
2009-10-27: Belföld - x:

Belföldi hírek - Demeter J. Ildikó

Jövő héten szavaznak a kormányról
Holnap kezdi meg a miniszterjelöltek meghallgatását a parlament, és mivel ez péntekig is elhúzódhat, csak jövő szerdán, november 4-én — Traian Băsescu államelnök születésnapján — szavaznak a Croitoru-kormány összetételéről és programjáról — jelentették be tegnap a törvényhozás két házának összevont elnökségi ülése után.