ElnökválasztásBörtönbe a csalókkal!

2009. október 29., csütörtök, Közélet

A választási csalás gyakori emlegetése arra késztette a közigazgatási és belügyminisztériumot, hogy nagyszabású tájékoztatási kampányt indítson. Ennek témája: a törvénytelen szavazás börtönbe juttat.

A hét eleji videokonferencián bemutatták a reklámanyagokat — plakátok, szórólapok, tévés és rádiós bejátszások — a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó megyei intézményeknek. A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság rákérdezett, magyarul készültek-e tájékoztatók? A fővárosban erre nem gondoltak, de ígérték, lefordíttatják a szórólapokat és plakátokat. Ami a hanganyagot illeti, azt a megyei rendőrség munkatársai a helyi rádiókkal megoldják. A leggyakoribb csalási forma a többszöri szavazatleadás, de más esetekről is tájékoztatnak a szórólapok meg az e célra létrehozott honlap: www.votcorect.mai.gov.ro. Az internetescím elérhető a szakminisztérium alárendeltségébe tartozó intézmények honlapján is. Bármely észlelt kampánysértést vagy csalást be lehet jelenteni a 112-es ingyenes sürgősségi hívószámon is, de az országos főkapitányság villámpostacímet is létrehoz, ahova elektronikus levélben lehet jelezni a szabálysértéseket, netán bűncselekményeket. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2873
szavazógép
2009-10-29: Közélet - x:

Találkozás a nyugdíjasokkal — Farkas Réka

Ő maga csak arca ennek a kampánynak, szíve és lelke az erdélyi magyarság, ő csak a hangja, az üzenet, melyet tolmácsol, az erdélyi magyarságé — fejtette ki tegnap délután Kelemen Hunor a sepsiszentgyörgyi nyugdíjasokkal tartott találkozón.
2009-10-29: Belföld - x:

Hírsaláta

VAN-E KÖZE BĂSESCUNAK HAJSZÁM TÁVOZÁSÁHOZ? Néhány napja ismét a politikai közérdeklődés középpontjába került Omar Hajszám, az egyetlen román terrorista, a 2005-ös újságírórablási história főszereplője.