Nagyszívű Erdővidék - Hecser László

2009. november 3., kedd, Közélet

Erdővidéknek ismét sikerült bebizonyítania, hogy szükség esetén képes összefogni, közös ügy érdekében egyként cselekedni: Szakáts Iringó műtétjéhez a régióból aki tehette, hozzájárult, így egy nap alatt összegyűlt a szükséges összeg. A hat hónapos kislány már a marosvásárhelyi kórházban fekszik, az orvosi beavatkozás valószínűleg a héten megtörténik.

Délelőtt tízkor óvodások, majd elemista diákok töltötték meg a baróti művelődési ház nagytermét, hogy a Kelekótya együttes koncertjének fejében zsebpénzüket felajánlhassák — mintegy kétezer lejt adtak össze a kicsik! — a néhány esztendővel fiatalabb Iringó­nak. A déli óráktól változatos programnak tapsolhatott a közönség, hiszen a vidék majdnem minden együttese, énekese és táncosa fellépett. A műsor közben megtekinthetőek és megvásárolhatóak voltak Kusztura Sándor, Incze Mózes, Kósa Bálint, Rácz Magda, Bodosi Dániel, Veress Miklós, Benedek Tímea, Albert Egon és Bartha Olga festményei és metszetei, Antal Levente, Varga Béla, Derzsi Kázmér, Fehér Zoltán fényképei, Sütő Gábor, Józsa József, Tőkés József, Bardocz István és Rá­duly András fafaragványai, Kovács Béla bőrdíszműve, Gál Melinda bogozásai, a Barót Jövőjéért Egyesület tagjai által készített magos üvegek, a Baróti Szabó Dávid Középiskola által adományozott kerámiaplakettek, a Derzsi Zsuzsa tanítónő osztálya által készített tárgyak és a TransylMania együttes trikói és kazettái.

Felszólalt a tavalyi Összefogás Napja kedvezményezettjének, Szőcs Ferikének az édesapja, aki ismét köszönetet mondott az együttérzésért és segítségért, beszámolt, min ment keresztül fia az elmúlt esztendőben. Iringó édesapja, Szakáts Attila elmondta, számára csodával ér fel, hogy ilyen sokan tartották fontosnak Iringó egészségét, s ajánlották fel segítségüket.

Az ötödik alkalommal megszervezett Összefogás Napjának összbevétele 9150 lej volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2009-11-03: Belföld - x:

Belföldi hírek - Farcádi Botond

Kelemen: történelmi régiókra épülő országot
,,Amikor az esélyekről beszélünk, azt tapasztaljuk, hogy még mindig nem az a döntő érv, hogy melyik elnökjelöltnek milyen a politikai programja" — jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ államfőjelöltje Nagykárolyban, ahol Szatmár megyei polgármesterekkel és önkormányzati képviselőkkel találkozott.
2009-11-03: Közélet - x:

Költségvetés-módosítás vitával - Váry O. Péter

Az MPP kérésére — mert nem volt idejük áttanulmányozni — múlt csütörtökről tegnapra halasztották Sepsiszentgyörgy soros költségvetés-módosítási határozattervezetének vitáját.