VisszajelzésMég egyszer Kézdivásárhely zászlajáról - Szekeres Attila István

2009. november 6., péntek, Nyílttér
Az Elfogadták Kézdivásárhely zászlaját című tudósításban október 30-án a jelképet elfogadó tanácsülésen elhangzottak alapján jelent meg, hogy a zászlót én öntöttem volna végleges formába.

Ez nem így van! Ennek a zászlónak széle úgy aránylik a hosszához, mint 1:2, míg a szabványméret 2:3. Három színt tartalmaz, míg a háromszínű zászlót csak országok esetében ajánlott használni, kisebb közigazgatási egységeknek egy vagy két szín alkalmazása javallott. A csillagnak és holdsarlónak kék mezőben van a helye, nem vörösben. A zászlóra való felvitelük hiba, mivel azon már van egy szimbólum: a város címere. Ehhez a zászlóhoz semmi közöm!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1361
szavazógép
2009-11-06: Nyílttér - x:

Éjszakai beszélgetés

Öreg székely házaspár alussza becsületes álmát a csillagvilágításos faluban. Fiuk valahol messze, idegenben, a globalizáció olvasztótégelyé­ben, reklámfényes éjszakában álmodik egy jobb munkahelyről.
2009-11-06: Nyílttér - x:

Fatörzsek dísze

Bizonyára már mindenki hallott arról, hogy Sepsiszentgyörgyön létezik egyetemi szintű környezetmérnöki képzés.