Árpád-házi lobogónk történelmi örökség

2007. augusztus 25., szombat, Világfigyelő
Szombathelyen mintegy százötvenen fejezték ki támogatásukat a Magyarok Világszövetsége kezdeményezése iránt, miszerint az Árpád-házi lobogó legyen a második magyar állami zászló.

Az MVSZ elnöke a szervezet fővárosi vezetőjét, Gyetvay György Gergelyt bízta meg a határozat politikai képviseletével. Patrubány Miklós a Szalézi Rend Don Bosco művelődési otthonában működő Magyarok Háza fórumának volt a vendége.

A Magyarok Világszövetségének elnöke a szombathelyi fórumon ismertette a szervezet elnökségének augusztus 18-i határozatát, miszerint megkeresi az Országgyűlést azért, hogy az Árpád-házi lobogó legyen a második állami zászló a piros-fehér-zöld zászló mellett, és azt tűzzék ki a közhivatalokra, állami intézményekre. A fórumon tájékoztató hangzott el a magyar állampolgárság visszaadásáért kezdeményezett második népszavazás előkészítéséről. A jelenlévők közül közel százan jelentkeztek az előkészítő szórólapok széthordására. Mint ismeretes, a Magyarok Világszövetsége csak akkor viszi másodszor is népszavazásra a magyar állampolgárság visszaadásának kérdését, ha a szükséges kétszázezer támogató aláírás helyett egymilliót tud összegyűjteni. Ehhez viszont minden magyar családhoz be kell kopogni — mondta Patrubány Miklós.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-08-25: Világfigyelő - x:

A magyarországi beavatkozás csak árthat... (Gyurcsány Băsescu székelyföldi látogatásáról és az autonómiáról)

Kellő figyelemmel kell tanulmányozni, milyen szándékok mozgatják a román politikai erőket, amikor különös érdeklődéssel fordulnak a magyar kisebbség irányába — mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tegnap Budapesten Traian Băsescu köztársasági elnök nemrég Szé­kelyföldön tett látogatásáról.
2007-08-25: Világfigyelő - x:

Zászlót bont a Magyar Gárda

Ma délután a budai Várban tartja alakuló gyűlését a Magyar Gárda. Az eseménnyel párhuzamosan Budapest több pontján civil szervezetek tartanak ellentüntetéseket. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Magyarország szégyenének nevezte az eseményt.