EP-jelöltlistaAz SZKT véglegesíti

2007. augusztus 27., hétfő, Közélet

A szeptember 8-án megrendezendő Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén születik meg a végső döntés az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájáról — jelentette be Markó Béla.

Az elnök rámutatott: az RMDSZ új helyzetet teremtett, amikor befutó helyet ajánlott Tőkés László püspöknek a szövetség EP-jelöltlistáján. ,,Új helyzetet teremtettünk, mert azokban a fontos pillanatokban, amikor szolidaritásra van szüksége az erdélyi magyarságnak, össze kell tudjunk fogni" — szögezte le, hozzátéve, az RMDSZ nem csak az európai parlamenti választások esetében, hanem hosszabb távon is nyitott az együttműködésre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2288
szavazógép
2007-08-27: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesapa, testvér, após, nagytata, szomszéd és jó ismerős,
özv. MOLNÁR MIHÁLY
életének 82. évében csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait a balatonfüredi temetőben helyezzük örök nyugalomra református szertartás szerint.
A gyászoló család
2504117
2007-08-27: Közélet - Mózes László:

Ünnep fotókkal és sok zenével

Fotográfiai eseménnyé emelte a magyarországi Benkő Imre fotóművész kiállítása a második alkalommal megtartott rétyi falunapokat. A Pulitzer-emlékdíjas érdemes művész ez alkalommal bemutatott Székelyföld című tárlatán ― melyet az új sportcsarnok tornaterme fogadott be ― ugyanis számos fekete-fehér képről köszöntek vissza a környékbeli falvak, emberek magas művészi szinten, sajátos, vérbeli fotoriporteri optikával ábrázolva.