Ünnep fotókkal és sok zenével

2007. augusztus 27., hétfő, Közélet

Fotográfiai eseménnyé emelte a magyarországi Benkő Imre fotóművész kiállítása a második alkalommal megtartott rétyi falunapokat. A Pulitzer-emlékdíjas érdemes művész ez alkalommal bemutatott Székelyföld című tárlatán ― melyet az új sportcsarnok tornaterme fogadott be ― ugyanis számos fekete-fehér képről köszöntek vissza a környékbeli falvak, emberek magas művészi szinten, sajátos, vérbeli fotoriporteri optikával ábrázolva.

Természetesen, a falu e két jeles napján, melyet ― miként Dálnoki Lajos polgármester elmondta ― az új kenyér ünnepeként is ülnek, igyekeztek a helység kulturális értékeit is bemutatni, délután inkább a hagyományőrzés hangjai, este pedig a fiatalosabb, modernebb szólamok kerültek a rendezvény színpadára. S ha Réty, akkor természetesen fúvószene is: az újonnan megszentelt, gyönyörű kenyér mögött sorra léptek fel a település figyelemre méltó zenészei, kicsik és nagyok egyaránt. S míg szombaton a kora délutáni erjesztő kánikulában a színpad felé vezető út mellett szinte kiabáltak a szárazság szabálytalan mértani idomai, tegnapra az eső némiképp átrajzolta ezt a termésűző barázdatérképet.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2007-08-27: Közélet - x:

Az SZKT véglegesíti (EP-jelöltlista)

A szeptember 8-án megrendezendő Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén születik meg a végső döntés az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájáról — jelentette be Markó Béla.
2007-08-27: Közélet - Bodor János:

Ne feledjük hagyományainkat (Papolc)

Szombaton negyedik alkalommal szerveztek falunapot Papolcon. A rendezvény istentisztelettel kezdődött, amelynek végén Beder Imre lelkipásztor, aki hét évig szolgált a helybeli református egyházközségben, elbúcsúzott a gyülekezettől.