Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tamási Áron SzínházIzgalmasnak ígérkező évad

2007. augusztus 28., kedd, Közélet

A nyári szünet után elkezdődött az új évad előkészítése a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban, véglegesítették a műsortervet, az első bemutató próbái már zajlanak.

A most kezdődő évadban is négy nagyszínpadi és egy kamaraelőadást tervez a társulat, emellett három egyéni produkcióval is készülnek, és a múlt évadból is műsoron hagynak néhány előadást — így igencsak gazdag színházi életnek nézünk elébe, s ha átfutjuk az évad műsortervét, a gazdag jelző mellé az izgalmast is bízvást társíthatjuk. A nagyszínpad négy előadása: Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs, a frissen végzett, sepsiszentgyörgyi Zakariás Zalán rendezésé­ben; John Steinbeck: Egerek és emberek a mindig visszatérő Barabás Olga rendezésében; John Kander—Fred Ebb—Bob Fosse: Chicago, musical Keresztes Attila rendezésében, és végül Ion Luca Caragiale Farsang című, az új fordításban Karnebál címet nyert előadása, melyet évadnyitó bemutatónak szántak, ám a rendező, Alexandru Dabija megbetegedése miatt csak jövő tavasszal kerül színre.

A kamaratermi előadást Bocsárdi László rendezi, Witold Gombrowicznak az Yvonne, burgundi hercegnő című darabját viszi színre. Egyéni műsort készít Ruszuly Éva, a társulathoz tavaly szegődött színművész Visky András Júlia című drámáját adja elő; szintén egyéni műsorral készül Kolcsár József J. D. Salinger Zabhegyező című regénye alapján és Magyarosi Imola Émile Ajar Előttem az élet című regénye alapján Momo címmel. És végül a múlt évad műsoron maradó előadásai: John Millington Synge: A nyugati világ bajnoka; William Shakespeare: Lear király; Harold Pinter: A gondnok; Pozsgai—Pinczés—Apostolache: Diploma után; Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde; Apokrif (Bicskei Zsuzsanna táncestje); A pincér dalai (Szabó Tibor egyéni előadása).

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2007-08-28: Közélet - Farkas Réka:

Autonómia-körútra indultak

Újabb autonómia-körútra indult szombaton Antal Árpád képviselő. Dan Manolăchescuval visszatérnek a tavaly meglátogatott tartományok egy részébe, és idén újabb vidékek megismerésével szeretnék bővíteni az európai autonómiákról szerzett tapasztalataikat.
2007-08-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Minden ötödik iskola engedély nélkül

A megye 344 tanintézménye közül 63 — durván számolva minden ötödik — egészségügyi engedély nélkül kezdi meg a tanévet, ha azonban a munkálatok az előirányzott ütemben haladnak, év végére már csak 14-ből hiányzik a megfelelő illemhely és vízellátás — közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Keresztély Irma főtanfelügyelő, hangsúlyozva, hogy az egészségügyi engedély csak a minimális civilizációs követelményekhez kötött, ezen felül még bőven van tennivaló, amíg valóban korszerű, jól felszerelt és barátságos környezetben tanulhatnak gyermekeink.