Tűzoltás Erdővidéken - Hecser László

2009. december 16., szerda, Közélet

Idén tizenkét esetben riasztották a baróti tűzoltóegységet: Baróton két alkalommal, Felsőrákoson, Bibarcfalván, Köpecen és Magyarhermányban egy-egy alkalommal kellett fellépniük a házakat és mellékgazdaságokat veszélyeztető vörös kakassal szemben, öt esetben tarlótüzet fékeztek meg.

A baróti polgármesteri hivatal katasztrófaelhárítási irodájának vezetőjétől, Dénes Ildikótól megtudtuk, a tarló felgyújtása, illetve felügyelet nélkül hagyása volt az egyik legnagyobb gondjuk idén. ,,Kevés gazda tartja rendben földjét, a gondozatlanságot pedig a gaz felgyújtásával a legkönnyebb eltussolni. Ez önmagában is törvénytelen, hiszen egész sor környezetvédelmi szabályt sért, ám a felügyelet nélkül hagyott tűz valós veszélyt jelent a többi termelő és a környező erdők számára is. Sajnos, elég nehéz fellépni ezekben az esetekben, mert tagadják vétkességüket, s bizonyítani nehezen lehet" — fogalmazott a szakember.

A baróti tűzoltóegységnél három alkalmazott dolgozik, hárman pedig önkéntességi alapon vállalnak szolgálatot. Munkájukat egy húsz esztendősnél idősebb tűzoltókocsi segíti, idén viszont több alapeszközzel, létrával és tömlőkkel bővült felszereltségük, jövőben pedig a védőöltözetek beszerzésére fordítanak fokozott figyelmet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2009-12-16: Közélet - x:

Kábítószercsempészt kaptak el - Szekeres Attila

Idén két sepsiszentgyörgyi kábítószercsempészt kapott el a rendőrség, utóbbit e hónap elején, de a nyomozás érdekében ezt csak tegnap hozták nyilvánosságra.
2009-12-16: Közélet - x:

A magyar megmaradás tévécsatornája

Csíkszeredában negyvenedik születésnapját ünnepelte a Román Televízió magyar adása. Az ünnepségre az egykori főszerkesztők, az RTV magyar adását huszonegy magyar értelmiségi társával a Kárpátok Géniuszából kigyomrozó Bodor Pál, a főszerkesztői munkakört tőle átvevő Boros Zoltán, a jelenlegi főszerkesztő, Kacsó Sándor mellett részt vettek az egykori és mai szerkesztők, köztük a ,,világ végéről", Ausztráliából is hazaérkező Józsa Erika és Demján József, aki a magyar adás szellemét átvitte a tőlünk legtávolabbi kontinensre is.