A magyar megmaradás tévécsatornája

2009. december 16., szerda, Közélet

Csíkszeredában negyvenedik születésnapját ünnepelte a Román Televízió magyar adása. Az ünnepségre az egykori főszerkesztők, az RTV magyar adását huszonegy magyar értelmiségi társával a Kárpátok Géniuszából kigyomrozó Bodor Pál, a főszerkesztői munkakört tőle átvevő Boros Zoltán, a jelenlegi főszerkesztő, Kacsó Sándor mellett részt vettek az egykori és mai szerkesztők, köztük a ,,világ végéről", Ausztráliából is hazaérkező Józsa Erika és Demján József, aki a magyar adás szellemét átvitte a tőlünk legtávolabbi kontinensre is.

A csíkszeredai ünnepségen külön hangsúlyt kaptak a magyar adásnak a magyarság demográfiai görbéinek ,,egyenesbe hozásáért" tett kockázatos lépései olyan szűk esztendőkben, amikor a trianoni döntések ki- és beteljesítését karolta fel a politikai vezetés. Csép Sándor kalotaszegi egykézésről szóló riportjára kedves riposzt volt az a statisztikai adat, miszerint az RTV magyar adásánál munkálkodók negyvennél több gyermekkel ,,rukkoltak" elő. (syl.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2009-12-16: Közélet - x:

Tűzoltás Erdővidéken - Hecser László

Idén tizenkét esetben riasztották a baróti tűzoltóegységet: Baróton két alkalommal, Felsőrákoson, Bibarcfalván, Köpecen és Magyarhermányban egy-egy alkalommal kellett fellépniük a házakat és mellékgazdaságokat veszélyeztető vörös kakassal szemben, öt esetben tarlótüzet fékeztek meg.
2009-12-16: Közélet - x:

Kriterion Koszorú Gálfalvi Zsoltnak

A Kriterion Alapítvány kuratóriuma, híven az alapító elnök és a kitüntetést indítványozó Domokos Géza szellemi örökségéhez, idén Gálfalvi Zsolt marosvásárhelyi irodalomkritikusnak, szerkesztőnek adományozta a Kriterion Koszorút.