Kriterion Koszorú Gálfalvi Zsoltnak

2009. december 16., szerda, Közélet

A Kriterion Alapítvány kuratóriuma, híven az alapító elnök és a kitüntetést indítványozó Domokos Géza szellemi örökségéhez, idén Gálfalvi Zsolt marosvásárhelyi irodalomkritikusnak, szerkesztőnek adományozta a Kriterion Koszorút.

Az alapítvány esztendőről esztendőre olyan, a romániai magyarság szolgálatába állított életművet jutalmaz, amelyet a cselekvő közösségszeretet, az európai nyitottság és a demokratikus gondolkodásmód jellemez. (-)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2009-12-16: Közélet - x:

A magyar megmaradás tévécsatornája

Csíkszeredában negyvenedik születésnapját ünnepelte a Román Televízió magyar adása. Az ünnepségre az egykori főszerkesztők, az RTV magyar adását huszonegy magyar értelmiségi társával a Kárpátok Géniuszából kigyomrozó Bodor Pál, a főszerkesztői munkakört tőle átvevő Boros Zoltán, a jelenlegi főszerkesztő, Kacsó Sándor mellett részt vettek az egykori és mai szerkesztők, köztük a ,,világ végéről", Ausztráliából is hazaérkező Józsa Erika és Demján József, aki a magyar adás szellemét átvitte a tőlünk legtávolabbi kontinensre is.
2009-12-16: Közélet - x:

Egyre több a baleset

Egy híján száz súlyos közúti baleset történt a megyében az év első tizenegy hónapjában. Ez tízszázalékos növekedést jelent az előző év megfelelő időszakához képest.