Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Visszaépítik a benzinkutat

2007. augusztus 28., kedd, Közélet

Szomorúan kellett tudomásul venniük a sepsiszentgyörgyi gépkocsi-tulajdonosoknak néhány hónappal ezelőtt, hogy a néhai Három Rózsánál a kis benzinkutat bezárták — akkoriban ugyanis olyan hírek keringtek, hogy valamely hatóság nem akarja engedélyezni a működését.

Hosszú ideig csend honolt a Vártemplom tövében, az egykori Szentgyörgyfalva központjában, aztán igencsak rövid idő alatt a meglévő épületet lerombolták — mint kiderült, azért kellett annyi ideig várni, hogy a föld alatti tartályokból a benzinpára kiszellőzzön, mielőtt hegesztéshez, köszörüléshez fognak a felszínen. Most már elkezdődött az új benzinkút építése, a Petrom ígérete szerint novembertől fog működni a korszerűsített régi-új töltőállomás.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 705
szavazógép
2007-08-28: Közélet - Mózes László:

Hagyománnyá akarják emelni (Falunapok Cófalván)

Első alkalommal tartottak falunapokat a hét végén Cófalván: a mintegy százötven lakosú településen sportvetélkedők, előadások, utcabál szórakoztatta az érdeklődőket.
2007-08-28: Közélet - Iochom István:

Kiásták az új almási iskola alapját

Két és fél millió lejes iskolaépítési pályázatot nyert meg a kézdialmási községháza. Miután lebontották a több mint százéves épületet, a versenytárgyalást megnyerő Toro Impex Kft. szakemberei nekifogtak az I—VIII. osztályos új iskola felépítésének.