Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Falunapok CófalvánHagyománnyá akarják emelni

2007. augusztus 28., kedd, Közélet

Első alkalommal tartottak falunapokat a hét végén Cófalván: a mintegy százötven lakosú településen sportvetélkedők, előadások, utcabál szórakoztatta az érdeklődőket.

Bár kosarasbált már négy alkalommal sikerült szervezni, mostanra jutottak odáig, hogy a falunapra is sort kerítettek — meséli az egyik szervező, Kelemen Géza. Szombaton motorosbemutatón vettek részt, aztán rögtönzött minifoci-bajnokságon szurkoltak, az esős vasárnapon zágoni, lécfalvi, illetve cófalvi iskolások léptek fel a rendezvény színpadán, majd este tűzijátékkal és utcabállal búcsúztak el az első falunapoktól. Kelemen elégedett, azt mondja, annak örül leginkább, hogy a falu apraja-nagyja eljött, felpártolta a kezdeményezést. Ez alkalommal sikerült magyarországi testvértelepülést is szerezniük, Nagyrada küldöttsége nem csak a faluban, hanem Háromszéken is szétnézett. A falunapokat ezután is ebben az időszakban kívánják megszervezni, vélhetően igény is lesz rá, annak ellenére, hogy nem öregedő a falu, és kevés a munkalehetőség. A fiatalabbak városon keresnek munkát, a lakosság nagy része mezőgazdaságból, állattenyésztésből próbál megélni. ,,Nagyon sokat dolgoznak, semmiért" — jegyzi meg Kelemen Géza.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 938
szavazógép
2007-08-28: Közélet - Iochom István:

A raktár zárva maradt (Csavargyár)

Tegnap délelőtt tíz órakor a kézdivásárhelyi csavargyár bejá­ratánál, illetve a kapusszoba melletti volt üzlethelyiségben újabb egyeztető tárgyalásra kerül sor Örsi Imre zárgondnok, Máthé Péter József bírósági végrehajtó, Ráduly-Baka Lajos, az Egyesület az MTS Rt. Vagyona Megmentéséért igazgatótanácsának elnöke és ifj. Szurkos Ernő, az időközben Sigur Construct Kft.-vé átkeresztelt cég ügyvezetője jelenlétében.
2007-08-28: Közélet - Váry O. Péter:

Visszaépítik a benzinkutat

Szomorúan kellett tudomásul venniük a sepsiszentgyörgyi gépkocsi-tulajdonosoknak néhány hónappal ezelőtt, hogy a néhai Három Rózsánál a kis benzinkutat bezárták — akkoriban ugyanis olyan hírek keringtek, hogy valamely hatóság nem akarja engedélyezni a működését.