Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Találgatások a negyedik Boc-kormányról

2009. december 18., péntek, Közélet

Neveket még nem hoztak nyilvánosságra, de az egész fővárosi sajtó listákat közöl az új Boc-kormányról.

Maga a kormányfőjelölt, Emil Boc csak annyit mondott, hogy a D-LP—SZDP kabinetnél kisebb, 17—18 fős csapatot állít össze. A tárcavezetők egy részét a hírek szerint átmentené a megbukott kormányból: Vasile Blaga belügyi, Radu Berceanu szállítási, Elena Udrea idegenforgalmi és területfejlesztési, Adriean Videanu gazdasági, Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter székére nincs más pályázó. Mihai Şeitan munkaügyi, Valeriu Tabără mezőgazdasági és Bogdan Aurescu tárcavezetőt a parlamentben leszavazott Croitoru-kormányba és a napirendre sem tűzött Negoiţă-kormányba is javasolta már a D-LP. A független Lucian Croitoru jelenleg a pénzügyi tárca várományosa, és Gabriel Oprea személyében független jelöltje van a honvédelmi tárcának is. Predoiu és Aurescu is független. A negyedik Boc-kormányban két miniszterelnök-helyettes is lehet, Vasile Blaga és Markó Béla RMDSZ-elnök. Az RMDSZ három bársonyszékre számíthat: a művelődésügyi tárca élére Kelemen Hunor ügyvezető elnök, a környezetvédelem élére Korodi Attila vagy Borbély László esélyes, Cseke Attila bihari szenátor neve pedig egészségügyi vezetőként merült fel. Az NLP és az SZDP nem kíván részt venni ebben a kormányban: a pártelnökök szerint Boc újbóli jelölése a legrosszabb választás volt az államfőtől, és csak személyes érdekeltségét bizonyítja vele. Így leplezheti a választási csalásokat, és megfizeti hű szolgáját — nyilatkozta Mircea Geoană. Crin Antonescu egyúttal bejelentette, hogy ettől kezdve megszűnik az együttműködés az SZDP-vel (kivéve, ha a jogállamért kell harcolni), és elválnak útjaik az RMDSZ-től is, harag nélkül.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1101
szavazógép
2009-12-18: Közélet - x:

Lopják a fát

A közigazgatási és belügyminisztérium a környezetvédelmi és erdészeti tárcával közösen országos akciót hirdetett a falopás visszaszorítására.
2009-12-18: Belföld - x:

Hírsaláta

BĂSESCU EGYEZTETETT. Az úgynevezett államelnök és pártvezetők közti tanácskozáson mind a liberális, mind a szociáldemokrata tárgyalócsoport látogatásakor meglehetősen ellenséges hangulat uralkodott.