Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2009. december 18., péntek, Belföld
BĂSESCU EGYEZTETETT. Az úgynevezett államelnök és pártvezetők közti tanácskozáson mind a liberális, mind a szociáldemokrata tárgyalócsoport látogatásakor meglehetősen ellenséges hangulat uralkodott.

Geoană szemmel láthatóan még nem dolgozta fel a vereséget, szúrós volt, és merev, Antonescu pedig igen elszántan védte pártja s önmaga ama elképzelését, hogy liberális miniszterelnöknek kellene vezetnie a koalíciós kormányt. Markóéknak csak annyiban okozott kellemetlen pillanatot az államfő, hogy megköszönte a magyar szavazatokat. Markó nevetve nyugtázta az elnök szavait, elismerve, hogy a magyarság egy része, az RMDSZ tanácsával ellentétben, valóban Băsescura voksolt. (Realitatea)

JOHANNIS LENNE A LEGJOBB. Az Avangard nevű közvélemény-kutató intézet szerint a legjobb miniszterelnök Klaus Johannis lett volna. Ezt nyilatkozta a megkérdezettek 26 százaléka, de Emil Bocot is sokan támogatják, 24 százalék őt tartja a legjobbnak. Crin Antonescut 11 százalék választaná, Vasile Blagát 8 és Călin Popescu Tăriceanut 7 százalék. Ha vasárnap lennének a parlamenti választások, a demokrata-liberálisokra szavazna a megkérdezettek 38 százaléka, a szociáldemokratákra 34 százalék, a liberálisoknak 17 százalék jutna, a Nagyrománia Párt 6 százalékkal újra parlamenti párttá válna, míg az RMDSZ-re és az Új Generáció Pártjára mindössze 2 százalék szavazna. (Jurnalul naţional)

NEM TILOS A HAGYOMÁNYOS SERTÉSVÁGÁS. Az Európai Unió hagyományos kultúrát támogató irányelve szerint nem tilos leszúrni a házi sertést. Korábban arra hivatkozva tiltották, hogy az ilyenfajta disznóölés állatkínzásnak minősül. A megyei állat-egészségügyi igazgatóságok úgy tudják: idén sem kell megbüntetni azokat a gazdákat, akik hagyományos módszerekkel vágják a disznót. (Krónika)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2287
szavazógép
2009-12-18: Közélet - x:

Találgatások a negyedik Boc-kormányról

Neveket még nem hoztak nyilvánosságra, de az egész fővárosi sajtó listákat közöl az új Boc-kormányról.
2009-12-18: Belföld - x:

Belföldi hírek - Demeter J. Ildikó

Schuman- és Petőfi-díj Tőkés Lászlónak
Robert Schuman-díjjal tüntette ki Tőkés László európai parlamenti képviselőt — a Ceauşescu-diktatúrát megdöntő, 1989-es romániai forradalomban játszott szerepének elismeréseként — Joseph Daul, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának elnöke.