Adót emelt Barót - Hecser László

2009. december 19., szombat, Közélet

Mind a magánszemélyeknek, mind a vállalkozóknak tíz-tíz százalékkal többet kell fizetniük 2010-ben adóként és illetékként — döntött a baróti képviselőtestület.

Akik február 28-ig teljes egészében kifizetik adójukat, nem fogják érezni a növekedést: a kedvezmény fedezi teljes egészében. Azok is jól járnak, akik március 31-ig tesznek eleget kötelezettségüknek, hét százalékkal csökken az adójuk.

Nagy István polgármester javaslatát az RMDSZ-frakció négy helyen módosította. Pál Szilágyi Zoltán szerint a vállalkozók jövőre sem néznek jobb esztendő elé, így őket sem szabad tizenöt százalékos adó­val túlterhelni. Javaslatukra fogadták el azt is, hogy a február végéig kötelezettségüknek eleget tevők tízszázalékos kedvezményben részesüljenek, illetve hogy március 15-ről 31-re módosuljon az időpont, amíg a hétszázalékos kedvezményt igénybe lehet venni. Továbbá csökkentették a kereskedelmi tevékenységet folytatók engedé­lyeztetésére vonatkozó illeték mértékét, 69 lej helyett 39-be fog kerülni. Kétszáz lejjel többet, azaz mintegy 500 lejt fognak fizetni viszont azok a szórakozóhelyek, ahol ötvennél több asztal van.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2631
szavazógép
2009-12-19: Közélet - x:

Kezdődhetne a hőszigetelés (Sepsiszentgyörgy) - Váry O. Péter

Újabb hőszigetelési pályázatot készített elő a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, miután az idén már egyet megnyert a város.
2009-12-19: Közélet - x:

Miniszterjelöltek

Elfogadta tegnap saját miniszterjelöltjeinek listáját a demokrata-liberális párt országos vezetőtestülete.