Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2009. december 19., szombat, Belföld

SZOLGÁLAT, HŰSÉG JUTALOM. Traian Băsescu szereti megjutalmazni közvetlen és hűséges munkatársait. Románia Csillagával tüntette ki összes tanácsadóját, köztük Eckstein-Kovács Pétert is. (Ziare.com)

NŐTT A SZÉN-MONOXID-MÉRGEZÉS VESZÉLYE. A fűtési szezon veszélyeire figyelmeztet közleményében az E.On gázszolgáltató vállalat. Tavaly országszerte hetven esetben történt szén-monoxid-mérgezéssel járó baleset, 131-en súlyosan megsérültek, a halálos áldozatok száma elérte az ötvenet. A szakértők szerint a fűtési idény elején célszerű ellenőrizni a kéményeket, és biztonságot nyújthat a szén-monoxidot érzékelő készülékek telepítése. (Agerpres)

CSAK A MEZŐGAZDASÁGI TERÜLETEK NEGYEDE TERMEL JÖVEDELMET. A romániai termőföldek alig huszonkét százalékán jövedelmező a termelés — derül ki a King Sturge nemzetközi ingatlantanácsadó romániai kirendeltségének felméréséből. Radu Boiţan, az ügynökség romániai vezérigazgatója egy bukaresti mezőgazdasági konferencián elmondta: a statisztikák azt mutatják, a honi termőföld-tulajdonosok negyvennégy százaléka egy hektárnál kisebb területen gazdálkodik, ők semmiképp sem tudják jövedelemmel zárni a termelői ciklusokat. Rámutatott ugyanakkor: a romániai mezőgazdasági egységek hatvannégy százaléka kizárólag saját fogyasztásra termel, s nem szerepel a piacon. (Erdélyi Hírek)

POLITIKAI FELHANGÚ MENESZTÉS. Szondy Zoltán szerint egyértelműen politikai döntés volt, hogy menesztették őt a Hargita Népétől. Az újságíró — aki egyben MPP-s csíkszeredai tanácstag is — bepereli az RMDSZ-es többségű megyei önkormányzat felügyelete alá tartozó lapot. (Krónika)

BÜNTESSÉK IS A KOMMUNISTA RENDSZER BŰNELKÖVETŐIT. Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő december 15-én, a rendszerváltozás 20. évfordulóján Temesváron politikai szándéknyilatkozatot tett közzé a kommunizmus bűneit kivizsgáló nemzetközi büntetőjogi rendszer kialakítása tárgyában — tudatja a képviselő sajtóirodája. A közlemény szerint a létrehozandó törvényszék anyagi, területi és időbeli kompetenciáját, valamint a használt szakkifejezések meghatározását az említett intézmény alapdokumentumai tartalmaznák, melyek a törvényszék által hozott döntések jogi alapját is szolgáltatnák.

KORRUPCIÓ A KÖBÖN. Hatalmas felhajtást csaptak a szocdemek, hogy egyik szenátorukat, Cătălin Voicut, akit különben tavaly Marian Vanghelie belügyminiszternek is javasolt, letartóztatták az utcán, s bevitték a korrupcióellenes ügyészségre. Mint kiderült, Voicu közbelépett az ügyészségen Costel Căşuneanu, aszfaltkirálynak is nevezett üzletember érdekében. A bíró, akit a gyanú szerint Căşuneanu megvesztegetett, Florin Costiniu volt, annak a Viorica Costiniu bírónőnek a férje, akinek meglehetősen nyílt konfliktusa van jelen pillanatban is az államfővel. Ennek dacára férje, a Legfelső Bíróság tagja, Băsescu kedvenc üzletembere, Căşuneanu üzleti érdekében lépett fel, s próbálta elérni, hogy az ötszázmillió eurós állami megrendelést, melyért per folyik, ne az Euroconstruct kapja, mely a versenytárgylást megnyerte, hanem Căşuneanu. (Ziare.com)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2256
szavazógép
2009-12-19: Közélet - x:

Miniszterjelöltek

Elfogadta tegnap saját miniszterjelöltjeinek listáját a demokrata-liberális párt országos vezetőtestülete.
2009-12-19: Belföld - x:

Belföldi hírek - Demeter J. Ildikó

Arasznyi hó is sok
Bár a hóréteg még a sípályákon sem haladja meg a húsz centit, tegnap ismét sok helyen elakadt a közúti forgalom, a tengeri kikötőket időlegesen lezárták, ötvenöt vasúti járatot töröltek, és jelentős késesek voltak a légi közlekedésben is.