Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2009. december 23., szerda, Belföld

BÚCSÚ AZ AJÁNDÉK- ÉS ÉTELJEGYEKTŐL. A kormány meg fogja tiltani a központi és helyi közintézményeknek, hogy 2010-ben ételjegyet, ajándékjegyet vagy vakációs utalványt osszanak ki az alkalmazottaknak a jövő évi költségvetési terv szerint. Azoknak a közintézményeknek is tilos ez, amelyek teljes egészében saját bevételeikből működnek. 2009-ben a kormány sürgősségi rendelettel vezetett be hasonló intézkedést az ebédjegyekre vonatkozóan, de akkor az önellátó állami intézetek még kivételt képeztek. Idénre be akarták tiltani az ajándék- és vakációs utalványok kiosztását is, de a szakszervezetekkel folytatott tárgyalások eredményeként végül megengedték azzal a feltétellel, hogy egyik intézetnek sem szabad túllépnie az erre előirányzott keretet. (Mediafax)

MEG SEM HALLGATJÁK. Markó Bélát kormányfő-helyettesként nem hallgatják meg egyetlen parlamenti szakbizottságban sem, mert nem fog tárcavezetői tisztet is betölteni — döntött a parlament két házának vezetése. Az RMDSZ elnökére így az a szabály vonatkozik, amely a kijelölt kormányfőre. (Realitatea)

NEKIK EZ JÁR. Hogy az ortodox egyház kárt ne szenvedjen amiatt, hogy magyar a miniszter, Boc — Daniel pátriárka kérésére — úgy döntött, külön vallásügyi államtitkárságot hoz létre, mely csak a miniszterelnöknek lesz alárendelve. (Realitatea)

KÉZCSÓK A PÁTRIÁRKÁNAK. Traian Băsescu parlamenti esküje a pátriárka jelenléte miatt amolyan fejedelmi felkenéshez volt hasonlatos. S ellenkezett a szekularizált állami szokásokkal is: az állam feje (nem először) kezet csókolt a főpapnak. (Antena3)

SZÁMÍTÓGÉP-ANALFABÉTA. Nem ért a számítógépekhez, soha életében meg sem próbálta kinyitni — vallotta be újságíróknak Vlădescu, az új pénzügyminiszter. (Antena3)

ELTÉRNEK AZ ALAPSZABÁLYZATTÓL. Az RMDSZ alapszabályzata szerint Kelemen Hunornak le kell mondania ügyvezető elnöki tisztségéről, ha művelődésügyi miniszter lesz. A szövetség legfőbb szerveződési és működési dokumentuma egyértelműen fogalmaz, azonban Markó Béla RMDSZ-elnök szerint Kelemen csak felfüggeszti ügyvezető elnöki tevékenységének egy részét. Kelemen Hunor lemondási kötelességét Márton Árpád, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője is elismerte. Markó Béla ellenben újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: ,,egyelőre ezt valami módon úgy fogjuk megoldani, hogy Kelemen Hunor felfüggeszti ügyvezető elnöki tevékenységének egy részét, a hatáskörök egy részét átadja valamelyik helyettesének". Markó azzal indokolta ezt a megoldást, hogy ebben a pillanatban nem tudják, milyen hosszúra tervezik a kormányzást. (Szabadság)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2021
szavazógép
2009-12-23: Közélet - x:

Szedi áldozatait az új típusú influenza

Országszerte 37 személy vesztette életét az influenza új típusa miatt — közölte tegnap az egészségügyi minisztérium. Az elmúlt 24 órában újabb három ember halt meg. Mindhárom személy más betegségekben is szenvedett. A legtöbb beteg, aki életét vesztette, 30 és 44 év közötti.
2009-12-23: Közélet - x:

Családorvosoknál is oltanak — Fekete Réka

Az elmúlt héten nőtt a beoltatási kedv Háromszéken, a szervezett ingyenes immunizálás mellett cégek és magánszemélyek is vásároltak H1N1 vírus elleni oltóanyagot külföldön, amit itthon adattak be — tájékoztatott dr. Deme Judit megyei közegészségügyi igazgató. Kovászna megyében tegnap délig huszonkét esetben mutatták ki az új influenzás megbetegedést.