Családorvosoknál is oltanak — Fekete Réka

2009. december 23., szerda, Közélet

Az elmúlt héten nőtt a beoltatási kedv Háromszéken, a szervezett ingyenes immunizálás mellett cégek és magánszemélyek is vásároltak H1N1 vírus elleni oltóanyagot külföldön, amit itthon adattak be — tájékoztatott dr. Deme Judit megyei közegészségügyi igazgató. Kovászna megyében tegnap délig huszonkét esetben mutatták ki az új influenzás megbetegedést.

Az oltás megkezdése óta hatezer dózist kapott a megye, ebből első lépésben a tizenhat éven felüli diákok és az egészségügyi alkalmazottak részesültek. A tanulók alig tíz százaléka élt a megelőzés lehetőségével, aki meggondolja magát, a vakációban a családorvostól kérheti a védőoltást. Érdeklődésünkre dr. Deme Judit elmondta, a cégek közül elsősorban azok vásároltak oltóanyagot alkalmazottjaik számára, amelyek vegyes vállalkozások, ahol sok a külföldi utazás, illetve nagy a lakossági forgalom, mint például a bankokban. Az igazgató szerint a külföldön vásárolt dózisokból legalább annyian kaptak, mint az ingyenes programban, ahol a megmaradt több ezer adagot a tizenhat éven felüli lakosság igényelheti a családorvosi rendelőkben. A múlt héten kiosztottak annyi oltóanyagot, amennyit az orvosok kértek, ez rendelőnként nem haladta meg a húsz-huszonöt darabot, amint elfogy, kérhetik a további szállítást. Az igazgató elmondta, sem a hazai, sem a magyarországi oltóanyag tekintetében nem volt egyetlen panasz sem a megyében, továbbra is javasolják a minél szélesebb körű immunizálást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1501
szavazógép
2009-12-23: Belföld - x:

Hírsaláta

BÚCSÚ AZ AJÁNDÉK- ÉS ÉTELJEGYEKTŐL. A kormány meg fogja tiltani a központi és helyi közintézményeknek, hogy 2010-ben ételjegyet, ajándékjegyet vagy vakációs utalványt osszanak ki az alkalmazottaknak a jövő évi költségvetési terv szerint. Azoknak a közintézményeknek is tilos ez, amelyek teljes egészében saját bevételeikből működnek. 2009-ben a kormány sürgősségi rendelettel vezetett be hasonló intézkedést az ebédjegyekre vonatkozóan, de akkor az önellátó állami intézetek még kivételt képeztek. Idénre be akarták tiltani az ajándék- és vakációs utalványok kiosztását is, de a szakszervezetekkel folytatott tárgyalások eredményeként végül megengedték azzal a feltétellel, hogy egyik intézetnek sem szabad túllépnie az erre előirányzott keretet. (Mediafax)
2009-12-23: Közélet - x:

Elterelik a nehézforgalmat (Kovászna) — Bodor János

Az utászok Mikulás napja környékén megfeszített erővel dolgoztak a kovásznai Ştefan cel Mare és Mihai Eminescu utca felújításán, így még a havazás előtt sikerült aszfaltot önteni a Tündérvölgybe vezető útra az Alsópáva utcai útkereszteződéstől a szívkórházig. Az önkormányzat most az új aszfalt megőrzésén töri a fejét.