SepsikőröspatakTelefon és internet nélkül - Kisgyörgy Zoltán

2010. január 5., kedd, Közélet
A karácsonyi hóvihar négy telefonpóznát döntött ki azzal a kábellel együtt, amely a Romtelecom telefon- és internetösszeköttetését biztosította Sepsikőröspatak és Kálnok falunak.

A földre került vezetékből kb. 250 métert elloptak, s csak mobiltelefonon lehetett tartani a kapcsolatot a nagyvilággal — közölte Asztalos Sándor József. Ünnep harmadnapján jelentették az esetet a szolgáltató bukaresti kirendeltségének, ahol tudomásul vették, és bejegyezték a meghibásodást.

Túl azon, hogy szilveszterre internet nélkül maradtak az előfizetők, más baj is akadt, mert nem mindenkinek van maroktelefonja, s egy sürgősségi eset miatt a beteg hozzátartozóinak mobiltelefonért kellett futkorászniuk a faluban.

— Ma január 4. napja, a kapcsolatot még mindig nem állították vissza, pedig bizonyára az önkormányzat és a rendőrőrs is összeköttetés nélkül maradt — hangzott sokak nevében az újévi panasz.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 600
szavazógép
2010-01-05: Közélet - x:

Ozsdolai erdőkisajátítás - Iochom István

A kedvezőtlen időjárás miatt ideiglenesen szünetel a Kézdisárfalva és Foksány közötti 118 km hosszúságú DN 2D műút korszerűsítése.
2010-01-05: Közélet - x:

Mozgalmas évforduló a tűzoltóknál - Váry O. Péter

Sem az óév utolsó napja, sem az új év első napjai nem zajlottak eseménytelenül a Kovászna Megyei Katasztró­favédelmi Felügyelőségnél: szilveszter éjszakáján, éjfél előtt néhány perccel baleseti mentésre riasztották őket Csernátonba, az autóvezetőt kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül.