Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2010. január 6., szerda, Belföld

FŐBÍRÓ KERESTETIK. Elutasította Traian Băsescu a Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék javaslatát, így Lidia Bărbulescu nem kerül az intézmény élére. A bíráknak újabb személyt kell jelölniük a tisztségre. Traian Băsescu már az államelnök-választás második fordulója előtt a Bărbulescu kinevezésének lehetőségét firtató kérdésre azt válaszolta, ha államfő lesz, nem helyezi a testület élére a bírónőt. (Mediafax)

ELLENTMONDÁS. Băsescu és Boc azt állítja, hogy az ország már az idén kilábal a gazdasági válságból, s 1―1,3 százalékos növekedést ér el, Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter ellenben azt nyilatkozta, nemcsak 2010, de 2011 is nagyon nehéz év lesz. (Realitatea)

KI LESZ A TÉVÉELNÖK? Miután Traian Băsescu a B1 TV egyik műsorában bírálta a köztévét, a román blogszférában felröppent a hír, hogy Alexandru Sassu igazgató utódja ― akinek mandátuma 2010 februárjában jár le ― jelenleg a Realitatea FM-nél tevékenykedő Robert Turcescu lesz. Más források szerint Sassut a Cotroceni-palota szóvivője, Valeriu Turcan váltja. (Antena3)

RENDŐRSÉGGEL A SZÉKELY ZÁSZLÓ ELLEN. Nem mindenütt fogadják el az RMDSZ-es választott tisztségviselők a székely szimbólumok használatát: a Maros megyei Makfalván az MPP helyi képviselői karácsony előtt pár nappal kitűzték a székely zászlót a polgármesteri hivatal homlokzatára, a község RMDSZ-es polgármestere pedig a rendőröket értesítette, akik a prefektus utasítására levették a zászlót az épületről. (Krónika)

ÚJ ÉV ― ÚJ ELSŐ HÁZ PROGRAM. Finanszírozás hiányában elakadt az Első Ház program. A törvényhozók nem gondoskodtak róla, hogy a garanciaalap fel nem használt része átkerüljön az idei költségvetésbe. A program szünetelésének másik oka, hogy a kormány idén az új házakra adna elsősorban kedvezményes hitelt, s e célból át kell gyúrni a törvényt. Tavaly mintegy 11 500 hitelkérelmet hagytak jóvá, 480 millió euró értékben, ami az egymilliárdos keretnek kevesebb mint fele. Idén a miniszterelnök szerint az új lakásépítést kívánják támogatni. (Evenimentul zilei)

CSEMPÉSZIK A CIGARETTÁT. Több mint hétmillió euró értékű csempészcigarettát foglaltak le a határőrök 2009-ben. Az áru nagy része Ukrajnából vagy a Moldovai Köztársaságból származik. A lefoglalt cigaretta többsége Saint George, Monte Carlo, Ronson, LM vagy Marlboro volt. Az új év első napjaiban ― a cigarettadrágítás következtében ― a csempészet megélénkülését tapasztalták. (Realitatea)

ARANYIFJÚ KÉSZÜL A T. HÁZBA. Silviu Prigoană, Bukarest főszemetese és parlamenti képviselője aranyifjúként számon tartott Honorius nevű 23 éves fia, Băsescu elnök Elena nevű lányának havere a Demokrata-Libeális Párt jelöltje a Bukarest egyik körzetében kiírt időközi választásra. A fővárosi sajtó kissé felhördült, mire id. Prigoană kijelentette: örüljenek, hogy nem feleségét vagy anyósát indíttatta a választásokon. Id. Prigoană annak idején azt ígérte, hogy kiveri a képviselőket jelenlegi székhelyükről, mert az nagyon drága. Mostanában hallgat e témáról. (Gardianul)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 210
szavazógép
2010-01-06: Közélet - x:

Bőséges egészségpirulát az új esztendőben! - Fekete Réka

Ha a 2010-es esztendő tervezett költségvetési mutatóit tanulmányozzuk, nem lehetünk elégedettek az egészségügynek szánt összeggel akkor sem, ha valamicskével több a tavalyinál.
2010-01-06: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farkas Réka

Perrel fenyegetőznek a szakszervezetek
Elégedetlenül távoztak a tanügyi szakszervezetek az oktatási tárca vezetőjével folytatott tárgyalásokról, azzal fenyegetőznek, hogy megtámadják az alkotmánybíróságon azt a tavaly év végi sürgősségi kormányrendeletet, amelynek köszönhetően szeptember elsejétől 15 000 tanügyi alkalmazottat készül elbocsátani a minisztérium.