Véget ért a könyvhét

2007. június 5., kedd, Világfigyelő

A 78. Ünnepi Könyvhét és a 6. Gyermekkönyvnapok kínálatára ,,fantasztikusan sokan" voltak kíváncsiak, ez annak a jele, hogy a könyvkiadás mennyire meg tudja szólítani a magyar embereket ― hangsúlyozta az eseményt szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója a könyvhét tegnapi zárónapján.

Zentai Péter László elmondta, hogy a kortárs irodalmi seregszemlének helyet adó budapesti Vörösmarty tér környékén zajló építkezések és a záporok sem riasztották el az érdeklődőket, akik minden eddiginél nagyobb számban látogattak el a könyvhétre. A MKKE igazgatója megjegyezte: a téren járkáló turistáknak ,,leesett az álluk", amikor meghallották, hogy irodalmi esemény vonz ekkora tömeget.

A könyvhét jelentőségéről szólva emlékeztetett arra, hogy immár hagyományosan a könyvhét ,,indítja el" a kortárs magyar írókat. Annak idején Konrád György, Vámos Miklós, Esterházy Péter és Nádas Péter is a könyvhéten debütált. A könyvesboltokban az olvasók csak a szerzőt keresik, a könyvhéten viszont megismerkedhetnek kedvenc szerzőjük kiadójának profiljával, a könyves műhely pedig találkozik olvasóival és igényeikkel ― mutatott rá Zentai Péter László.

A múlt csütörtökön kezdődött könyvhéten több mint ezer program és dedikálás várta az érdeklődőket, akik több mint 150 standnál csaknem 200 kiadó kínálatával ismerkedhettek meg. A kortárs irodalmi seregszemle ünnepét a központi helyszínen kívül számos budapesti és vidéki helyszínen rendezték meg egy időben.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 663
szavazógép
2007-06-05: Világfigyelő - x:

Törvényjavaslat Trianonról

Simicskó István (KDNP) a trianoni békeszerződés aláírásának 87. évfordulója kapcsán elmondta: Németh Zsolttal (Fidesz) közösen tegnap törvényjavaslatot nyújtott be, amelyben kezdeményezik, hogy június 4., a trianoni békeszerződés aláírásának napja legyen a nemzeti összetartozás napja. A kereszténydemokrata politikus egy új, növekvő nemzetstratégiát szorgalmazott.
2007-06-05: Világfigyelő - Mózes László:

Magyar tükör

Országszerte megemlékezéseket tartottak hét végén a trianoni békeszerződés 87. évfordulóján. * A nemzetet összetartó szálak önmaguktól, egy döntés következtében nem szakadtak el ― idézték Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja alelnökének megállapítását vasárnap a fekete zászlókkal fellobogózott Várpalotán.