Hírsaláta

2010. január 13., szerda, Belföld

KEDVENC AZ OTV. Újabban Traian Băsescu és hívei az OTV-ben mondják el azt, amit az egyszerű emberek tudomására akarnak hozni. Mint ismeretes, Dan Diaconescu, a tulajdonában lévő televízió primitív és igénytelen műsorainak hála, igen nagy népszerűségnek örvend a külvárosokban, s igen meggazdagodott.

Nemrég kétszobás tömbházlakásba, valódi stúdióba költözött, s az elnökválasztási kampány alatt tett szolgálataiért elnyerte azt a kiváltságot, hogy a Demokrata Párt legjelentősebb emberei ma már nem csak a B1 televízióban, hanem az OTV-ben is megjelennek. Hétfőn Elena Udrea tette tiszteletét D. D. beszélgetőműsorában. Egyebek közt elpanaszolta, hogy mennyit szenved a férje, Dorin Cocoş, amiért róla úton-útfélen azt állítják, az államfő szeretője. Közben, úgy mellékesen, azt is elejtette, hogy a bagdadi újságírórablás egyik áldozata, Marie-Jean Ion közeli kapcsolatban állt volna Omar Hajsszámmal, s tudott az emberrablók szándékáról.

MARIE-JEANNE MÉG HALLGAT. Marie-Jeanne Ion, az elrabolt újságírók egyike, igen határozottan cáfolta Elena Udrea kijelentéseit, de elmondta, ha a dossziét valóban feloldják a titkosítás alól, a közvélemény megtudhatja, milyen profi munkát végzett a titkosszolgálat kiszabadításukkor, s milyen sok ember kockáztatta életét, hogy hazajöhessenek. (Ziare. com)

BESÚGÓT VÁLASZTOTTAK. Rosszul vizsgázott hétfőn a román igazságszolgáltatás csúcsszervezete, a Legfelsőbb Igazságügyi Tanács, amikor egy évre új vezetőt választott. Florica Bejinaruról, az egy évre kijelölt új elnökről már 2004-ben kiderült, hogy együttműködött a szekuritátéval, a SZIVOT kutatásai felszínre hozták, hogy 57 jelentést fogalmazott meg 1987—89 között akkori munkahelyén, egy Mehedinţi megyei készruhagyárban, s ezért pénzt is kapott. Igaz, a Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék ítélete szerint jelentéseivel nem ártott senkinek, tehát munkája nem tekinthető politikai rendőrségi tevékenységnek, megválasztása rossz fényt vet a magas testületre. (Gardianul)

PEREL A BÍRÁK SZÖVETSÉGE. Bár Florica Bejinaru tagadta a szekuval való együttműködését, a Bírák Szövetsége a dokumentumok ismeretében megóvja a kinevezést, ugyanis úgy tartja, egy vitatott múltú jogász nem lehet a Legfelsőbb Bírói Tanács elnöke. (Ziare. com)

PRÓBATÉTEL. Relu Fenechiu levelet írt Traian Băsescunak, melyben kérte az államfőt, pontosan közölje pártjával, hogyan képzeli el a liberálisok és a demokraták annyiszor hangoztatott közös kormányzását. Bár levelére választ nem kapott, liberális körökben mégis felháborodást váltott ki cselekedete, volt, aki kétszínű játékkal vádolta meg a liberális alelnököt. Fenechiu ellenben azt állítja, azért írta meg levelét, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, és bebizonyítsa, hogy sem Băsescunak, sem a Demokrata Pártnak esze ágában sincs együttműködni a liberálisokkal, a jobboldali összefogás hangoztatása olcsó politikai játék. (Ziare.com)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1811
szavazógép
2010-01-13: Közélet - x:

Ismét Udrea, avagy mennyire demokrata a kormánypárt?! (Magasles) — Bogdán László

A hazai média már régóta előszeretettel kurkássza a szép, szőke miniszter asszony zűrös ügyeit. Amióta viszont a legújabb Boc-kormányban ismét miniszter lett, a külföldi sajtó figyelme is feléje fordult, angol, német, belga lapok után most az olasz Gente teregeti ki Elena Udrea viselt dolgait.
2010-01-13: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farcádi Botond

Jelölték a negyedik államtitkárt
Moldován Józsefet javasolja az RMDSZ a távközlési és kommunikációs minisztérium államtitkári tisztségébe. Moldován a negyedik RMDSZ-es államtitkár, várhatóan még két vagy három hasonló rangú tisztségviselőt javasolhat a Markó Béla vezette alakulat a Boc-kormányba. Amint egy nappal korábban beszámoltunk, a szövetség Tánczos Barnát jelölte a fejlesztési minisztérium, Borbély Károlyt a gazdasági tárca államtitkári tisztségébe, Gáti Istvánt pedig kormányfő-titkárhelyettesi funkcióba.