Verespatak-bizottság a minisztériumban

2010. január 14., csütörtök, Közélet

A verespataki aranybányát tervező Roşia Montana Gold Corporation cég képviselőit fogadta tegnap Borbély László környezetvédelmi tárcavezető.

Hangsúlyozta: szem előtt kell tartani, hogy a bíróság a beruházást alátámasztó településrendezési engedélyt jogerősen semmisnek nyilvánította. Elmondta még: a tárcán belül elrendelte egy különbizottság létrehozását, hamarosan a civil szervezetekkel is tárgyal, és az év első felében Verespatakra látogat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2038
szavazógép
2010-01-14: Közélet - x:

Jogdíjviták, avagy a gondoskodó állam (Magasles) — Bogdán László

A Boc-kormány láthatólag ― az ország vélt és nehéz gazdasági helyzetéből kiindulva ― huszárvágással akarja megoldani a ,,problémákat", azokat, amelyek a negyedik, de az összes Boc-kabinet áldásos, de általános zűrzavart okozó tevékenysége nélkül nem is léteznének… Újabb és újabb adónemek, ún. feladók bevezetésével próbál mindenáron pénzt szerezni a (félig) üres államkasszának.
2010-01-14: Belföld - x:

Hírsaláta

FELKERESTÉK A SZÉKELY GÁRDÁT. Két újságoldalas cikkben foglalkozik az Adevărul a Magyar Gárda Wass Albert nevű székely hadosztályával. Paramilitáris, irredenta szervezkedésként jelöli meg a beszélgetések nyomán őket, s szemmel láthatóan nem hiszi el, hogy elsődleges céljuk a székelység kulturális örökségének ápolása, átmentése lenne.