Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az utca hangja

2007. augusztus 31., péntek, Nyílttér

GYENGE GYŐZŐ, Sepsiszentgyörgy. Felemelő érzés volt a világtalálkozó négy napját végigünnepelni, köszönet érte a szervezőknek és kivitelezőknek. Örömünkbe azonban üröm is vegyült, mert nem láttuk és nem hallottuk a négyszeres olimpikont, a zágoni Szabó Katit, 36 érem tulajdonosát, aki pedig szintén székely, és a tornát e háromszéki iskolában kezdte. Vajon miért nem hívta meg senki, sem Zágonba, sem Szentgyörgyre? Ki a hibás? A zágoni polgármester, aki csak saját magát szereti ünnepelni, ünnepeltetni?

Dr. NAGY MARGIT, Sepsiszentgyörgy. Az augusztus 21-i Háromszékben olvastam egy közlekedési balesetről, amelynek oka az volt, hogy az útkereszteződésbe a piros lámpát figyelmen kívül hagyva hajtott be valaki. Bizony, ez súlyos hiba volt, de azért megkérdezném ettől a (számomra ismeretlen) személytől, hogy egyáltalán látta-e, milyen színt mutat a lámpa? Már nagyon rég figyelem, hogy a rárakódott por és piszok miatt nagyon meg kell erőltetnie mindenkinek a szemét, hogy kitalálja, milyen szín is villan fel, ha egyáltalán felvillan. Két alkalommal is megkérdeztem egy-egy mellette álló, a forgalmat irányító rendőrt, hogy kire tartozik ez a soha le nem mosott lámpa, de vállvonogatva továbbálltak. Őket csak bizonyos magas vendégek fogadására rendelték ki, akiknek igazán mindegy volt, hogy piros vagy zöld a jelzés, mert a leállított forgalom mellett bármelyiken behajtanak... Oda kellene figyelni a lámpák — és minden egyéb — jó működtetésére, tisztán tartására is!

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2007-08-31: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a jó férj, édesapa, nagyapa, testvér, jó barát, a magyarhermányi születésű
id. KOMPORÁLY VIKTOR
életének 77. évében türelemmel viselt betegség után csendesen elhunyt.
A részvétfogadás 2007. augusztus 31-én 17—19 óra között és a temetés napján 12 órától a baróti ravatalozóháznál.
Temetése 2007. szeptember 1-jén 14 órakor lesz a református temetőben.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
H. L.
Mély
2007-08-31: Nyílttér - x:

Vendégségben német cserkészeknél

2006 nyarán ismerkedtünk meg hockenheimi német barátainkkal, amikor együtt táboroztunk Újtusádon. Idén meghívásukra a 115. számú Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat 36 tagja augusztus 8―22. között felejthetetlen kirándulást tett, átszelve fél Európát: két napot Magyarországon, kettőt Ausztriában és tízet Németorzágban töltöttek.