Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vendégségben német cserkészeknél

2007. augusztus 31., péntek, Nyílttér

2006 nyarán ismerkedtünk meg hockenheimi német barátainkkal, amikor együtt táboroztunk Újtusádon. Idén meghívásukra a 115. számú Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat 36 tagja augusztus 8―22. között felejthetetlen kirándulást tett, átszelve fél Európát: két napot Magyarországon, kettőt Ausztriában és tízet Németorzágban töltöttek.

Budapesten, Bécsben, Salzburgban, Nürnbergben, Hockenheimban, Heidelbergben, Speyerben, Schwetzingerben a városnézés jelentett nagy élményt, akárcsak az alpesi tavak rendkívüli szépsége. A vendéglátók olyan szórakoztatásról is gondoskodtak, amely Szentgyörgyön még nem elérhető, gömbmoziba és élményfürdőbe is meghívtak. Gyalog, sportosan, amolyan cserkész módra zajlottak a városnézések.

Bár barátaink anyanyelve a német, és más országban élnek, jó volt megtapasztalni, hogy ugyanahhoz a cserkészmozgalomhoz tartoznak, akárcsak mi. Németül és angolul, de főleg a ,,barátság" nyelvén értettünk szót egymással, hiszen azt az 50 résztvevő közül mindenki értette. Segítőkészség, nyitottság jellemezte a résztvevőket, leckét adtak vendéglátásból nekünk is.

Együtt mentünk misére templomukba, ezt követően nagy meglepetésünkre újságcikket is írtak rólunk, s az azt kísérő fényképen az itthonról vitt centenáriumi kék pólóban, Egy világ, egy fogadalom jelszó alatt sorakoztunk fel.

Jó volt együtt métázni, focizni, énekelni, a búcsúest játékai emlékezetesek maradnak. Az elválásnál hazai cserkészszokás szerint szeretetkört alkottunk, de a megszokott Szellő zúg távol helyett hihetetlen összhangban a This will be the last song című dal szólalt meg, mely a német cserkészek táborzáró éneke. Hosszú búcsúzkodás következett, csapattagjaink látva, hogy semmiképp sem maradhatnak tovább, a német barátokat akarták kezüknél-lábuknál fogva buszba rakni, és hazahozni Erdélybe.

Köszönet a megyei tanácsnak és a rendezvényünket támogató cégeknek, melyek hozzájárultak ahhoz, hogy fiataljaink tudásban és lélekben gazdagodjanak.

Gödri Judit csapatvezető

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 241
szavazógép
2007-08-31: Nyílttér - x:

Az utca hangja

GYENGE GYŐZŐ, Sepsiszentgyörgy. Felemelő érzés volt a világtalálkozó négy napját végigünnepelni, köszönet érte a szervezőknek és kivitelezőknek. Örömünkbe azonban üröm is vegyült, mert nem láttuk és nem hallottuk a négyszeres olimpikont, a zágoni Szabó Katit, 36 érem tulajdonosát, aki pedig szintén székely, és a tornát e háromszéki iskolában kezdte. Vajon miért nem hívta meg senki, sem Zágonba, sem Szentgyörgyre? Ki a hibás? A zágoni polgármester, aki csak saját magát szereti ünnepelni, ünnepeltetni?
2007-08-31: Nyílttér - x:

Hamarosan siránkozhatunk

Anno Domini 2004-ben Markó Béla az RMDSZ elnöke kampánystábjával a baróti kultúrotthonban tartott nagygyűlésen az összefogás fontosságát hangoztatta az eredményes választás érdekében. Kifelé menet sikerült mellé kerülnöm, és megkérnem pár szóban, hogy nem ártana, ha az RMDSZ és Tőkés László püspök közötti nézetkülönbségeket rendeznék elsősorban és véglegesen, a magyarság érdekében.