Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

VisszajelzésA tanügyi törvény vitájáról

2007. augusztus 31., péntek, Nyílttér

Három szakszervezeti bizalmi is reagált a Háromszék augusztus 28-i lapszemléjében (Hírsaláta) megjelent, a Duna tévéből átvett hírre, amely szerint a tanügyi törvény sinaiai egyeztetésén az érdekvédelmiek ellenezték leghevesebben a román nyelv idegenként való oktatását.

A Kocs Ilona székelyudvarhelyi, Csatlós Mihály Levente kézdivásárhelyi és Nagy Gábor sepsiszentgyörgyi tanárok által aláírt pontosítások egyaránt tiltakoznak az általánosítás ellen, és kiemelik, hogy a minisztérium és a négy tanügyi szakszervezet között lezajlott tanácskozás során a székelyföldi pedagógusok zömét is tömörítő FSLI (Szabad Tanügyi Szakszervezetek Föderációja) álláspontja a kérdésben az volt, hogy a román nyelv oktatásának mikéntje nem tartozik a szakszervezetekre, hanem politikai jellegű és politikai döntést kívánó, azaz a politikai képviseletre tartozó ügyről van szó; e szakszervezeti alakulatban egyébként szabály, hogy a kisebbségi kérdéseket csak az érintett megyei elnökökkel való egyeztetés után véleményezik. A sajátos tanítási program ellen a többnyire moldvaiakat képviselő Spiru Haret tömörülés — amely a FSLI-ből vált le bizonyos, meg nem valósult egyéni ambíciók miatt — tárgyalói érveltek meglehetősen durva hangnemben, élükön George Isvoranu elnökkel. Hogy ezt mennyire veszik figyelembe, azt majd meglátjuk.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2007-08-31: Nyílttér - x:

Nyeregben és nyeregből szállva a Nagy Háború...

Nyeregben és nyeregből szállva a Nagy Háború címmel könyv készül a m. kir. marosvásárhelyi 9. honvéd huszárezred történetéről. A honvédség és ennek részeként a honvéd lovasság hadrendbe állításával a tíz közül az egyetlen erdélyi honvéd huszárezredet Marosvásárhelyen és Szamosújváron helyezték el.
2007-08-31: Nyílttér - x:

Járom az utam…

Nyugdíjas tanárom dorgált meg a minap: ,,mindenről írsz, de ránk, idősekre nem gondolsz. Lassan már nincs járda, amin járnunk..." Szégyen ide, szégyen oda, valóban nem figyeltem fel erre a jelenségre.