Párkányban ülésezik a kis MÁÉRT

2007. augusztus 31., péntek, Közélet

Szombaton Párkányban ismét összeül a kis MÁÉRT. A határon túli magyar szervezetek vezetőinek találkozóján az RMDSZ-t Markó Béla, Kelemen Hunor és Nagy Zsolt képviseli.

Az RMDSZ ezúttal nem utazik külön kezdeményezéssel, indítvánnyal a találkozóra — mondta el Markó Béla, aki az előzetes tervek ismeretében tájékoztatott arról, hogy várhatóan szóba kerül az autonómia, felvetődik ismét a kettős állampolgárság kérdése, és tárgyalnak a magyar—magyar viszonyról, illetve a támogatási rendszerről is. A vendéglátó ezúttal a felvidéki Magyar Koalíció Pártja, a találkozó várhatóan reggeltől délutánig tart majd.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2007-08-31: Közélet - Farkas Réka:

A demokratáknak kampányolna Băsescu

Kampányfogás Traian Băsescu részéről, hogy az EP-választások napjára referendumot írna ki az egyéni választókörzetes rendszerről — nyilatkozta tegnap Márton Árpád RMDSZ-es képviselő. Az államelnök igen szűk határidőt szabott meg, s ennek egy része rendelkezésére áll, hogy a parlament által jóváhagyott törvényt aláírja.
2007-08-31: Közélet - x:

Hagyják abba a hisztériakeltést!

A Fidesz azt követeli a kormánytól és Gyurcsány Ferenctől, hogy hagyja abba a közélet hiszterizálását, ehelyett a bűnösöket büntesse meg, a védteleneket védje meg, az ártatlanokat viszont hagyja békén ― jelentette ki Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője tegnap.