Hírsaláta

2007. augusztus 31., péntek, Belföld

MÉG EZ IS. Igen sok orvos és egészségügyi asszisztens ment el vagy készül az unió államaiba, az előbbiek száma idén meghaladta a 2000-et, az utóbbiaké 1700 körül mozog. Szakértők szerint, ha a folyamat nem áll le, 2014-re összeomlik a hazai egészségügyi rendszer. (Gândul)

ÁTADTÁK A BÁTHORY-DÍJAKAT. Az önálló erdélyi magyar felsőoktatás érdekében kifejtett tevékenység elismeréseként nyújtott át Báthory-díjat Tőkés László és Hantz Péter kedden a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában számos magyarországi, külföldi és hazai tudósnak, vállalkozónak. Báthory-díjban részesült idén, Almássy Kornél országgyűlési képviselő, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) alelnöke, Baldauf László, a CBA-üzletlánc vezérigazgatója, Balázs Sándor egyetemi tanár, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Degenfeld Sándor üzletember, Komlóssy József kisebbségi szakértő, Kónya-Hamar Sándor néppárti EP-képviselő, Kozma József, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke (MSZP), Göran Lindblad svéd EP-képviselő, Nagy Elek üzletember, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (FIDESZ), Schöpflin György politológus, Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke, valamint Vizi E. Szilveszter, MTA-elnök.

MÉRGEZŐ BARBIE-BABA. Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság visszavonta a román piacról a Mattel cég által gyártott Barbie-babák egy részét, miután megállapították, hogy azok károsítják a gyermekek egészségét ― közölte a Realitatea tévé. A Barbie kutyával elnevezésű termékcsalád előállításánál nagy mennyiségű ólmot tartalmazó festéket használtak, amely mérgező hatású. A fogyasztóvédő hatóság képviselői bejelentették, hogy a 2005―2007 közötti időszakban megközelítőleg 720 darab ilyen típusú játék volt forgalomban a román piacon, amelyből 34-et visszavontak. Jelenleg nem árusítanak ilyen Barbie-terméket.

INFORMATIZÁLÓDUNK. Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter aláírt két szerződést, amely szerint a Tudásalapú Gazdaság-programban részt vevő 246 elmaradott település tizenhat héten belül átveheti helyi elektronikus hálózatát. A szaktárca ugyanakkor 36 új munkahelyet is meghirdetett, és dolgoznak a posta átszervezési tervén is. A minisztériumhoz tartozó Országos Rádiókommunikációs Vállalat azonban az év végéig 356 alkalmazottját kénytelen elbocsátani ,,a tevékenység optimizálására és hatékonyabbá tétele érdekében". (RMDSZ-tájékoztató)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1811
szavazógép
2007-08-31: Közélet - x:

Hagyják abba a hisztériakeltést!

A Fidesz azt követeli a kormánytól és Gyurcsány Ferenctől, hogy hagyja abba a közélet hiszterizálását, ehelyett a bűnösöket büntesse meg, a védteleneket védje meg, az ártatlanokat viszont hagyja békén ― jelentette ki Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője tegnap.
2007-08-31: Belföld - Páljános Mária:

Belföldi hírek

Kihallgatják a védelmi minisztert
A szenátus védelmi bizottsága tegnap úgy döntött, hogy kihallgatásra hívja Teodor Meleşcanu védelmi minisztert. Cristian Diaconescu, a szenátus védelmi bizottságának elnöke elmondta, szeptember 11-én várják kihallgatásra Teodor Meleşcanut, mert több feljelentés érkezett repülőgépek beszerzési eljárásáról. Diaconescu szerint a feljelentések már lefolytatott, illetve folyamatban levő beszerzési akciókról szólnak. Meleşcanut azért hívják kihallgatásra, hogy tisztázza a helyzetet.