Közel két évtized kómában

2007. június 6., szerda, Magazin

Tizenkilenc évnyi kómából tért magához egy férfi Lengyelországban, és igencsak meglepődött, hogy nincs már kommunista párt, illetve Lengyel Egyesült Munkáspárt meg jegyrendszer a húsra, viszont rengeteg a mobiltelefon.

A 65 esztendős férfi még 1988-ban került kómába üzemi baleset miatt: a vasútnál dolgozott, és elütötte egy vonat. ,,Akkoriban jószerével csak ecetet és teát lehetett kapni a boltokban, a benzinkutak előtt hosszú sorok álltak. Most olyan árubőség van, hogy zúg tőle a fejem" ― mondta a lengyel állami tévének. A férfi feleségének köszönheti életét, aki végig odaadón ápolta, jóllehet az orvosok legfeljebb három évet jósoltak férjének a baleset után. Az asszony csaknem két évtizeden át etette, és óránként megmozgatta kicsit, forgatta testét az ágyban, hogy elejét vegye a felfekvésnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1011
szavazógép
2007-06-06: Magazin - x:

I Love You, Budapest! Bukarestben

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil tanszékének négy frissen diplomázott hallgatója és a bukaresti Nemzeti Művészeti Egyetem divat tanszékének növendékei közös bemutatót tartottak I Love You, Budapest! (Szeretlek, Budapest) címmel a Bukaresti Magyar Kulturális Központban.
2007-06-06: Magazin - x:

Gyémántkoponya

Feltehetően a kortárs művészet legdrágább, ötvenmillió font (240 500 000 lej) értékű alkotását mutatta be legújabb londoni kiállításán Damien Hirst, aki gyémánttal borított be egy 18. századból származó emberi koponyát — jelentette a hét végén a BBC internetes hírszolgálata.