Bukaresti piachódításra készülnek

2010. március 2., kedd, Közélet

Minden eddiginél fajsúlyosabb megjelenési lehetőség nyílik a háromszéki faipar képviselői előtt. Március közepétől a bukaresti Mobilă şi Tapiţerie Kisipari Szövetkezet fővárosi boltrendszerében kínálhatják termékeiket a Kovászna megyei Kis- és Középvállalkozók Szö­vetsége (Asimcov) KO-Fa nevű faipari szakosztályának tagjai.

A megegyezésről Bagoly Miklós, az Asimcov elnöke számolt be, aki elmondta: a háromszékiek igen kedvező pénzügyi feltételek között helyezhetik el termékeiket, amelyek ily módon a Bukarestben megszokott árszínvonalnál akár 25 százalékkal kedvezőbb áron kerülhetnek a vásárlók elé. A kínálatban elsősorban gyerekbútorok és kerti bútorok szerepelnek, de egyéb bútorkiegészítőkkel is igyekeznek betörni a fővárosi piacra. Vajda Lajos ügyvezető igazgató szerint válságidőszakban nem elhanyagolható vevőcsalogató tényező az alacsony ár, ám elsősorban nem ily módon, hanem jó minőségű hiánypótló termékekkel igyekeznek megcélozni a jó vásárlóerejű bukaresti fogyasztókat.

A szövetség keretén belül létesült Comcov elnevezésű, a megye kereskedőit tömörítő szakmai egyesület elsősorban a tagtoborzást, a szakma szereplőinek érdekeltté tételét célozza meg. Sükösd Ede, a Comcov alelnöke tisztában van vele, hogy elsősorban úgy lehet kialakítani a szakmai szolidaritást, ha a kereskedők tényleges előnyökben részesülnek beszállítói-értékesítési oldalról. Hasonló kedvezmények elérését viszont csak az egységes, erős szakmai szervezetként való fellépés teszi lehetővé. Ez az egyesület további ,,izmosodását" szolgálhatja a következő, március 24-én rendezendő kereskedői találkozó is, amelyre elvárják a megye kereskedőit. A közös szakmai fellépés fontosságát hangsúlyozta Bagoly Miklós is, aki példaként és figyelmeztetőként éppen a szupermarketek egyesületének nagyon erős lobbitevékenységét ajánlotta a kiskereskedők figyelmébe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1534
szavazógép
2010-03-02: Belföld - Farkas Réka:

Belföldi hírek

Kormányozhat tovább az RMDSZ
Ellenzéki ábránd az RMDSZ kormányból való eltávolítása — válaszolta tegnap Emil Boc miniszterelnök újságírói kérdésre. Tagadta, hogy a szövetség kormányból való kiszorítására készülnek, és helyükre a Gabriel Oprea vezette függetlenek csoportjának tagjait neveznék ki.
2010-03-02: Közélet - :

Gelencén folytatják a tömbházépítést

Ha csigatempóban is, de folytatódik a nagyközség Szentkatolna felőli végén három évvel ezelőtt elkezdett, fiatal házasoknak szánt két 12—12 lakrészes tömbház építése.