Hírsaláta

2010. április 14., szerda, Belföld
NEM ÉRT EGYET AZ ÁLLAMELNÖK. Traian Băsescu ismét a B1 televízió vendége volt, jól érzi magát ott, mert beszélgetőtársa, a Naşulként ismert Radu Moraru nem szokott kellemetlen kérdésekkel alkalmatlankodni, hanem fegyelmezett mikrofonállványként hallgatja. Băsescu kifejtette, hogy elégedetlen a kormányzó párttal, nem helyesli, hogy zárt listás szavazást terveznek a tisztújításkor, az ugyanis a politikai alakulat bolsevizálódásához vezethet.

Cáfolta, hogy azért növelnék meg az afganisztáni csapatlétszámot, hogy Obamának tessék, kifejtette, nem ért egyet a kormány politikájával, zavarja, hogy csak párttagokat emelnek funkcióba, félő — mondta —, hogy úgy járnak, mint a szociáldemokraták 2004 után. Nincs pénze az országnak, ezért nem fogják kicserélni az elnöki repülőgépet sem — szerénykedett.

SZABADLÁBON. Hétfőről keddre virradó éjszaka szabadon engedték Florin Costiniu bírót, illetve Costel Căşuneanu és Marius Locic üzletembert, akiket pénteken tartóztattak le az Országos Korrupcióellenes Ügyészség ügyészei befolyással való üzérkedésben való cinkosság, illetve befolyással való üzérkedés miatt ugyanabban az ügyben, amelyben Cătălin Voicu szenátort is. Voicu szabadlábra helyezését elutasította az ügyészség. (Realitatea)

NEVETSÉGES BOJKOTT ÉS FENYEGETÉS. A demokrata liberálisok közül sokan úgy vélik, nevetséges az a bojkott, melyet a párt múlt héten a hírtévék ellen elrendelt. A hírtévék ellenben aggodalommal tekintenek Silviu Prigoană képviselő ama javaslata elé, miszerint azokat a hírközlő szerveket, melyek nem viszonyulnak kedvezően a kormányhoz, rágalmazás miatt be lehet zárni. (Antena3)

TEO KIVÉTEL. Megengedi a hatalmasok pártja, hogy Teo Trandafir tévés személyiség, Bukarest egyik körzetének képviselőjelöltje a hírtelevíziókban is szerepeljen. Ellenfele, Liliana Mincă ugyanis egész álló nap valamelyik hírtévé vendége. (Realitatea)

GYÁSZ ÉS FÉLELEM MIKHÁZÁN. Tragikus kimenetelű esemény rázta meg Mikháza lakosságát. Vasárnap 22 óra után egy roma fiatalember szíven szúrta Szilveszter Istvánt, aki csak annyiban vétett gyilkosának, hogy megzavarta ócskavaslopás közben, és meg merte kérdezni tőle: mit keres a szomszédasszony csűrjében? Ez elég volt ahhoz, hogy a pár lejt érő ócskavas után kotorászó fiú rátörjön, és könyörtelenül kioltsa életét. A tettes eltűnt a gyilkosság helyszínéről, de a rendőrök rövid időn belül elfogták és azonosították. (Népújság)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2334
szavazógép
2010-04-14: Közélet - :

Népszámlálás jövő ősszel

Hét hónappal, 2011 októberéig halasztották a népszámlálást, a költségek csökkentése érdekében a lakosság és a lakások megszámlálását egyszerre végzik a mezőgazdasági állomány felmérésével — nyilatkozta Vasile Blaga közigazgatási és belügyminiszter a polgármestereknek és prefektusoknak tartott videokonferencián. Becsléseik szerint a számbavétel ötvenmillió euróba kerül.
2010-04-14: Belföld - Farkas Réka:

Belföldi hírek

Segítséget kér Emil Boc
Vegyék védelmükbe a kormány által hétfőn elfogadott oktatási törvénytervezetet — erre kérte Emil Boc miniszterelnök a prefektusokat. Véleménye szerint ez egy modern jogszabály, amely megteremti a szülők, tanárok és gyermekek által évek óta várt lazább programot, a kevesebb tanórát az oktatás minden szintjén.