Hírsaláta

2010. április 17., szombat, Belföld

SZEMBEN AZ ÁLLAMFŐVEL. Vasile Blagáról, Adriean Videanuról és Radu Berceanuról azt tartja Ion Cristoiu, hogy ők képviselik a Băsescu-ellenes szárnyat a DLP-ben. Mások ellenben úgy vélik, az említettek nem is annyira elnökellenesek, mint inkább korlátozni szeretnék az államfői befolyást a pártra. A hármaknak fő kifogásuk Băsescu ellen Elena Udrea, EBA s főként az az egyelőre meg nem ítélhető hatású, többfrontos harc, melybe az államelnök a pártot sodorta. (Realitatea)

MÉG MINISZTERELNÖK IS LEHET. Ha az év végén, jövő év elején Băsescu meneszti Emil Bocot a kormány éléről, megeshet, hogy Monica Macoveit jelöli miniszterelnöknek — írja a Ziare.com.

DRÁGULHAT A VILLANY. A környezetvédelmi beruházások költségei miatt 2013-tól jelentősen nőhet a villanyáram ára — nyilatkozta a gazdasági minisztérium egyik igazgatója. Sokként hat ez 2013-ban, mert eltűnik a kőszén szubvenció­ja, ráadásul 2013-ban teljes mértékben meg kell vásárolni a szennyezőanyag-kibocsátási engedélyeket. (Transindex)

VISSZA AZ EGYKORI ÉRTÉKEKHEZ. Tőkés András demokráciamozgalom létrehozását tervezi az MPP-ben. Az MPP lemondott alelnöke a Transindexnek elmondta, mozgalmának az a célja, hogy visszaterelje a pártot azokhoz az értékekhez, amelyek képviselete érdekében létrejött. A demokratikus mozgalomhoz önkéntes alapon, nyílt, avagy titkosított eljárással lehet majd kapcsolódni.

SASSU MÉG MARAD. A parlament csütörtökön meghosszabbította a közszolgálati rádió elnökének és igazgatótanácsának mandátumát, amely így csak június végén jár le. Alexandru Sassu tévéelnök is marad az új vezetőség kinevezéséig. Markó Béla, az RMDSZ elnöke megerősítette, hogy igényt tartanak a rádió elnöki posztjára, de csak azt követően nevezik ki az új vezetőséget, miután megvitatják nagyobbik koalíciós partnerükkel, kik alkotják majd a közszolgálati rádió és televízió igazgatótanácsát. (MTI)

MEG KELL MÉG SZOKNIA. Markó Béla a Fidesz — Magyar Polgári Szövetség helyett a Fidesz — Magyar Polgári Pártnak gratulált a múlt vasárnapi elsöprő Fidesz-győzelem után. (Hírek.ro)

OK ÉS OKOZAT. Kilenc alkotmánybíróból hét ellen vizsgálat folyt a feddhetetlenségi ügynökségnél, nem csoda tehát, hogy a taláros testület annak megregulázása mellett döntött. (Hotnews)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2010-04-17: Közélet - :

Elhunyt Popper Péter

Hosszas betegség után 76 éves korában Popper Péter, a közkedvelt pszichológus eltávozott az élők sorából.
2010-04-17: Belföld - Farkas Réka:

Belföldi hírek

Megnyirbált feddhetetlenségi ügynökség
A kormány sürgősségi rendelettel módosíthatja az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) működését szabályozó törvényt, miután az alkotmánybíróság közli indoklását — jelentette be Emil Boc kormányfő.