Székelyföld égett étolaját gyűjtötték

2010. május 18., kedd, Közélet
Hat székelyföldi városban, köztük Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen gyűjtöttek a zöldek háztartásban elhasznált olajat szombaton.

Kü­lö­nösen jónak tartják a csíki 720 literes eredményt — közölte Incze Réka, a Babeş—Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi egyetemi oktatója, ezzel szemben Sepsiszentgyörgyön ennek tizedével, 74 literrel zártak, így itt „bőven van még tennivaló". A megyeszékhelyen az Energia utcai hulladékudvarban folyamatosan leadható égett olaj. (mol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2010-05-18: Közélet - :

Új játszóterek gyereknapra

Idén tíz új játszóteret készíttet Sepsiszentgyörgy önkormányzata, erre a városi költségvetésben kétszázezer lejt különítettek el.
2010-05-18: Közélet - :

Példaértékű háromszéki címerek

Példaértékűek a háromszéki közigazgatási címerek, ezért (is) hívta meg azok alkotóját, Szekeres Attila István heraldikust, a Háromszék munkatársát Ştefan S. Gorovei, a múlt hét végén Iaşi-ban megtartott XV. Országos Genealógiai és Heraldikai Kongresszus főszervezője, hátha ragadós lesz a példa.