Példaértékű háromszéki címerek

2010. május 18., kedd, Közélet

Példaértékűek a háromszéki közigazgatási címerek, ezért (is) hívta meg azok alkotóját, Szekeres Attila István heraldikust, a Háromszék munkatársát Ştefan S. Gorovei, a múlt hét végén Iaşi-ban megtartott XV. Országos Genealógiai és Heraldikai Kongresszus főszervezője, hátha ragadós lesz a példa.

Az előadót, aki a címertani ülésszakon bemutatta még a Címertani kutatások Erdélyben a XIX. és XX. században című tanulmányát, az Őseim című szekcióülésen a mezőmadarasi Szekeres család négy évszázados történetét, a besszarábiai Paul Gore Heraldikai és Genealógiai Társaság is meghívta őszi ülésszakára. A 64 előadás között még egy magyar vonatkozású hangzott el: Tüdős S. Kinga sepsiszentgyörgyi művészettörténész és Violeta Barbu bukaresti történész Az iktári Bethlen család a XVII. század végén című tanulmányát utóbbi mutatta be. (m. i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 364
szavazógép
2010-05-18: Közélet - :

Székelyföld égett étolaját gyűjtötték

Hat székelyföldi városban, köztük Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen gyűjtöttek a zöldek háztartásban elhasznált olajat szombaton.
2010-05-18: Közélet - :

Zöld kampány Baróton

A zöld offenzíva folytatódik! című országos ökológiai és környezeti nevelő kampány Kovászna megyei állomásának házigazdája Barót lesz.