Zöld kampány Baróton

2010. május 18., kedd, Közélet
A zöld offenzíva folytatódik! című országos ökológiai és környezeti nevelő kampány Kovászna megyei állomásának házigazdája Barót lesz.

A környezetvédelem elkötelezettjei már hétfő kora reggeltől kezdték a polgárok meggyőzését: a rég porosodó sok elektronikus felszerelés csak nyűg, mindannyiunk érdeke azok újrahasznosítása. Az érintettek kétszer járnak jól: otthonaikból eltűnnek a porfogó gépek, és sorsjegyhez jutnak, miáltal értékes nyereményeket vihetnek haza. A gyűjtéssel egy időben a városi művelődési házban szervezett kerekasztal-beszélgetésen olyan témák kerülnek terítékre, mint az ívóvíz- és szennyvíztisztítás, az európai alapok hozzáférhetősége a kis- és középvállalkozások számára, finanszírozási lehetőségek a környezetvédelmi alapokból, a szennyezés csökkentését szolgáló programok, a csomagolóanyagok szelektív begyűjtése és hasznosítása. (hecser)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2010-05-18: Közélet - :

Példaértékű háromszéki címerek

Példaértékűek a háromszéki közigazgatási címerek, ezért (is) hívta meg azok alkotóját, Szekeres Attila István heraldikust, a Háromszék munkatársát Ştefan S. Gorovei, a múlt hét végén Iaşi-ban megtartott XV. Országos Genealógiai és Heraldikai Kongresszus főszervezője, hátha ragadós lesz a példa.
2010-05-18: Közélet - :

Körzeti népdalverseny Felsőlemhényben

A Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet első alkalommal szervezte meg május 16-án a Kék Ibolya Körzeti Népdalversenyt a felsőlemhényi kultúrotthonban.