Mosakodik az RMDSZ-frakció

2010. június 5., szombat, Színház az egész világ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség sepsiszentgyörgyi önkormányzati frakciója értetlenül áll a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői által megfogalmazott sajtóközlemény előtt, amelyben hangsúlyozzák, hogy a Bocsárdi László menedzseri tevékenységét kiértékelő bizottság létrehozását az MPP-frakció teljes megkerülésével szervezték meg.

A közvélemény tudomására hozzuk, hogy a 2010. április 29-én lezajlott soros ülésen Sepsiszentgyörgy önkormányzata ellenszavazat nélkül (az MPP-frakció tanácstagjainak szavazatával!) elfogadta azt a határozatot, amely a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház 2009. évi menedzsmentjének, valamint a menedzseri szerződés teljes időtartamára vonatkozó tevékenységnek végleges kiértékelését szabályozta (2010/106.), és amely a 3. cikkelyében felhatalmazza a város polgármesterét arra, hogy a kiértékelő bizottságot polgármesteri rendeletben nevezze ki, ami meg is történt. A határozat tartalmazza az érvényes törvényi rendelkezések alapján összeállított kiértékelési módszertant és pontos időbesorolást is. A kiértékelés részletes eredményét a bizottsági tagok be fogják mutatni a sepsiszentgyörgyi önkormányzat művelődési és oktatási bizottsága előtt.

Az RMDSZ városi önkormányzati frakciója alaptalan népszerűségi és politikai tőkét kovácsoló nyilatkozatnak tekinti a Magyar Polgári Párt közleményét, illetve a Bocsárdi László menesztésére vonatkozó híreszteléseket. A kiértékelési eljárás teljes mértékben megfelelt az érvényben levő jogszabályoknak, a kiértékelő bizottság összetétele és szakmai felkészültsége vitathatatlan, akárcsak a 2005-ös menedzseri vizsgát elbíráló bizottságé.

Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Magyar Polgári Párt városi önkormányzati képviselője — Bereczki Kinga — által vezetett CIVEK elektronikus petíciója olyan politikai színezetet ad az ügynek, amelytől teljes mértékben elzárkózunk. A Tamási Áron Színház művészi hírnevét kár volna politikai csatározások színterén csorbítani. Az értékelés alapján a színházi menedzser tevékenységi beszámolóját elfogadta a bizottság, az eredmény alapján Bocsárdi Lászlónak lehetősége lesz arra, hogy a szerződés lejárta után kiírandó menedzseri szakvizsga nyomán újra betölthesse ezt a tisztséget.

KLÁRIK ATTILA, a sepsiszentgyörgyi városi tanács RMDSZ-es frakcióvezetője

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 293
szavazógép
2010-06-05: Színház az egész világ - :

Vállalom

Bocsárdi László ötéves menedzsmentjének kiértékelése kapcsán sorban jelennek hozzászólások lapjaink hasábjain, rádiókban, honlapokon.
2010-06-05: Gazdaság - :

Államcsődveszély Magyarországon? (Lejtmenetben a forint, felelős kerestetik)

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy csütörtöki konferencián kijelentette: kevésen múlik, hogy nincs államcsőd, és Magyarország könnyen Görögország sorsára juthat.