Vállalom

2010. június 5., szombat, Színház az egész világ

Bocsárdi László ötéves menedzsmentjének kiértékelése kapcsán sorban jelennek hozzászólások lapjaink hasábjain, rádiókban, honlapokon.

Mindenhol azt olvasni-hallani, hogy a háromtagú bizottság — Balázs Éva, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház nyugalmazott színművésze, Klárik Attila városi tanácstag és Deák Gyula Levente, a Háromszék Táncegyüttes igazgatója — 8,92 ponttal értékelte Bocsárdi munkáját. Ez igaz. De az nem derül ki, hogy korántsem egyhangúan vélekedtünk Bocsárdi László munkájáról.

Magam a nevem mellett megjelenő Há­romszék Táncegyüttessel, valamint az M Stú­dióval olyan értékrendet képviselünk, mely sok tekintetben hasonlít a Bocsárdiéhoz: ha a Há­romszékkel hagyományt őrzünk, a mozgásszínházzal nyitni próbálunk a világ felé.

Mivel a törvény nem ír elő titkos szavazást, nyilvánosságra hozom: Bocsárdi László értékteremtő munkáját becsülöm, személy szerint tízessel osztályoztam.

Véleményemet, értékelésemet emelt fővel vállalom.

Deák Gyula

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 90
szavazógép
2010-06-05: Színház az egész világ - :

Bocsárdi László az értékelő jelentésről (részletek)

A nyugati világ bajnoka — jelenet az előadásból
Az értékelőbizottság által összeállított jelentés elmarasztalja a színházat, mondván, az intézmény „nem nyit kellő mértékben a helyi közösség felé". Figyelmen kívül hagyja azonban azt a pontos számadatokkal alátámasztott tényt, hogy a Tamási Áron Színház teljes nézettsége igazgatásom négy éve alatt több mint 20,46 százalékkal, 18 951-ről (2005) 22 830-ra (2009) nőtt.
2010-06-05: Színház az egész világ - :

Mosakodik az RMDSZ-frakció

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség sepsiszentgyörgyi önkormányzati frakciója értetlenül áll a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői által megfogalmazott sajtóközlemény előtt, amelyben hangsúlyozzák, hogy a Bocsárdi László menedzseri tevékenységét kiértékelő bizottság létrehozását az MPP-frakció teljes megkerülésével szervezték meg.