Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Külföldi hírek

2010. június 5., szombat, Közélet

Fico a kettős állampolgárságról

Robert Fico szlovák miniszterelnök a Le Figaro tegnapi számában megjelent interjújában aggodalmát fejezte ki a kettős állampolgárságról szóló magyar törvénnyel kapcsolatban, és szembeállította Szlovákia ,,mélyen antifasiszta" hagyományait a magyar kormánypárt ― szerinte ― szélsőséges mivoltával. Fico szerint a kettős állampolgárságról szóló törvény ,,része a Fidesz hivatalos stratégiájának, amely a Trianon előtti Nagy-Magyarországhoz való visszatérést célozza". Fico szerint ez veszélyezteti Szlovákia biztonságát. Úgy fogalmazott, Orbán Viktor úgy tesz, mintha Szlovákia nem is létezne.

Nem marad el az adócsökkentés

Nem marad el az ígért adócsökkentés, a magyar kormány készen áll arra, hogy elkerülje azt az utat, amelyen Görögország járt ― közölte Szijjártó Péter. A kormányfő szóvivője elmondta, nem tartja túlzónak a Fidesz ügyvezető alelnöke, Kósa Lajos csütörtöki kijelentéseit az államcsődről. Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az államcsődről Gyurcsány Ferenc volt kormányfő beszélt mintegy két évvel ezelőtt. ,,Sőt, mi több, döngette a mellkasát, és büszke volt rá" ― tette hozzá. Büszke volt arra, hogy az államcsődtől csak úgy tudta megmenteni az országot, hogy felvette az IMF-hitelt ― mondta, majd hozzáfűzte: ,,ebből a szempontból én közel sem gondolom ezt túlzónak".

Az új alkotmányért

Hat szaktekintélyt kért fel Orbán Viktor miniszterelnök, hogy hozzanak létre egy testületet, amely a kormányfő mellett fog működni, és az új alkotmány koncepcióját dolgozza ki. A felkért szakemberek: Boross Péter volt kormányfő, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, Schöpflin György fideszes EP-képviselő, Stumpf István volt kancelláriaminiszter és Pozsgay Imre volt államminiszter. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: nem elméleti szakemberekről van szó, hanem olyanokról, akiknek tapasztalataik vannak az alkotmányosság működéséről.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2211
szavazógép
2010-06-05: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Kormányátalakítást lebegtetnek
Ioan Oltean, a Demokrata Liberális Párt alelnöke tegnapi besztercei sajtótájékoztatóján elmondta: június végén vagy július elején kormányátalakítást eszközölnek. ,,Vannak olyan miniszterek, akik nem bizonyultak eredményesnek" — mondta. Szerinte az átszervezést a megszorító intézkedések után azonnal végrehajtják. Azt nem pontosította, mely minisztereket kellene leváltani, csak annyit jegyzett meg: ő személyesen Mihai Şeitan munkaügyi tárcavezető teljesítményével elégedetlen. ,,Nagyon komolyan mondtam a miniszterelnöknek, hogy a megszorítások alkalmazása után kormányátalakítást kell eszközölni. Azt mondta, megteszi" — közölte a politikus.
2010-06-05: Közélet - :

Díjazták a Pro Musica kamarakórust

Több nemzetközi elismerés után újabb díjjal gazdagodott a sepsiszentgyörgyi Pro Musica kamarakórus: a horvátországi Zadarban tartott nemzetközi versenyen harmadik helyen végeztek öt ország tizenkét vegyes kara közül.