Zeng a rétyi iskola

2010. július 10., szombat, Közélet

A Coccolino csoport gyakorol

Tegnap zárult a harmadik önálló furulyatábor Rétyen.

Százötven, zömében I—IV. osztályos, kisebb hányadában V—VI.-os háromszéki, Hargita, Maros és Brassó megyei tanuló vett részt a kéthetes képzésen, s tegnap szülők előtt bemutatták, mivel gyarapodtak a rétyi Pro Musica Zenei Alapítvány és az Antos János Általános Iskola által a községháza és a tanfelügyelőség támogatásával szervezett táborban. A dévai Szent Ferenc Alapítvány kovásznai Apor Vilmos Gyermekotthonából nyolc gyerek, a Coccolino csoport vett részt a képzésen. Csapatokba szerveződve a tanuláson kívül a Deák Éva által irányított szabadidős programok alatt vetélkedőkön, sportversenyeken vettek részt. A főszervező Kelemen Antal karnagy mellett délelőtt és kora délután tizennégy szakoktató tevékenykedett Dombora Anna irányításával. A zenei élet pörög Rétyen. Ma az Erdélyi Magyar Fúvószenekar-vezetők és -fenntartók X. Fórumát tartják, hétfőtől jövő szombatig a X. karnagyképző tanfolyamot, jövő hét végén a XIX. megyeközi fúvóstalálkozót külföldi részvétellel. (Szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1086
szavazógép
2010-07-10: Közélet - Madarasi István:

Székely történelmi zászlók sorakozója

A szó szoros és átvitt értelmében is színfolttal gazdagodott idén az Ezer Székely Leány Napja című, 1931-ben a székely népviselet megőrzésének szándékával életre hívott rendezvény, melyet az 1989-es változások után felújítottak.
2010-07-10: Közélet - :

Barátoson szól a zene

Vasárnap 11 órától kerül sor a 39. barátosi fúvóstalálkozóra. A rendezvényre lapzártánkig öt zenekar jelezte részvételét.