Barátoson szól a zene

2010. július 10., szombat, Közélet

Vasárnap 11 órától kerül sor a 39. barátosi fúvóstalálkozóra. A rendezvényre lapzártánkig öt zenekar jelezte részvételét.

Hargita megyéből a székelykeresztúri, Háromszékről az uzoni, rétyi, kézdivásárhelyi és barátosi fúvósok lépnek fel. A találkozó a zenekarok felvonulásával kezdődik, ezt követi az együttesek koncertje az Erzsébet-kertben. A tervek szerint ma ünnepelték volna a barátosi fúvószenekar fennállásának 100. évfordulóját, az egyházzal és más tényezőkkel történt egyeztetések után viszont úgy döntöttek, hogy az ünnepséget szeptember elején tartják meg. ,,Ez olyan esemény, melyet méltóképpen akarunk megünnepelni. Száz év folyamatos zenekari élet nem mindennapi dolog" — hangsúlyozta a polgármester. (Bokor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 545
szavazógép
2010-07-10: Közélet - :

Zeng a rétyi iskola

A Coccolino csoport gyakorol
Tegnap zárult a harmadik önálló furulyatábor Rétyen.
2010-07-10: Közélet - :

Sepsiszentgyörgy, a dzsessz központja

Tegnap este koncerttel ért véget Sepsiszentgyörgyön a IV. Dzsessz- és Improvizációs Zenei Tábor, amelyet immár hagyományosan minden nyáron tető alá hoz Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező.