Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Barabás Lajos is elment

2010. augusztus 12., csütörtök, Sport

Szomorúsággal töltött el a hír, melyet a Háromszék tegnapi számában olvastam: 90 éves korában elhunyt Barabás Lajos, a textilfonoda volt üzemvezetője. Erről már nem szól a gyászjelentő, de feltétlenül ki kell egészítenem azzal: és a Textil egykori labdarúgó-aranycsapatának tagja.

Aranycsapat — bizonyára kevesen emlékeznek arra a labdarúgócsapatra, mely két hétig A-osztályos státusnak örvendhetett, s mert volt egy nagy bűne — soraiban csak magyar ajkú játékosok szerepeltek —, hát galád módon a szövetség kisakkozta a felsőházból; arra az aranycsapatra, mely játékával elkápráztatta a labdarúgás szerelmeseit, éveken át a B-osztály élvonalában szerepelt, s viselte terhét, melyet minden székelyföldi csapat cipelt, valahányszor többségében románok lakta városban kellett pályára lépnie. Minden bizonnyal ebbe fáradt bele Lajos bácsi, amikor szegre akasztotta focicsukáit, és a mindennapos munkát választotta. Mint a focipályán, a munkában is becsülettel, tisztességgel megállta helyét. Nyugdíjba vonulása után többször is otthonába hívta össze egykori játszótársait, így igyekezett életben tartani a labdarúgás szeretetét, a barátság szellemét.

Nem a fáradtsága, a betegsége vitte el. Maga mögött hagyta szeretteit és az aranycsapat egyetlen, még élő tagját, Sinka Mózest. Lajos bácsi, nyugodj békében, emlékedet örökké őrizni fogjuk.

Á. K.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2171
szavazógép
2010-08-12: Sport - Tibodi Ferenc:

A Sepsi BC sikertörténete folytatódik (Kosárlabda)

Legalábbis ezt állítja a megyeszékhelyi alakulat menedzsercsapata. Hát bízunk abban, hogy úgy is lesz, hiszen az elmúlt szezon vége óta vajmi keveset tudtunk élvonalbeli női kosárlabdacsapatunkról.
2010-08-12: Sport - Kolozsi Béla:

Kerékpártúra Cófalvára (Szabad idő)

Augusztus 10-én Kézdivá­sárhely Polgármesteri Hivatalának sportirodája és a Zöld Nap Egyesület kerékpártúrát szervezett a céhes város és Cófalva között.