Barabás Lajos is elment

2010. augusztus 12., csütörtök, Sport

Szomorúsággal töltött el a hír, melyet a Háromszék tegnapi számában olvastam: 90 éves korában elhunyt Barabás Lajos, a textilfonoda volt üzemvezetője. Erről már nem szól a gyászjelentő, de feltétlenül ki kell egészítenem azzal: és a Textil egykori labdarúgó-aranycsapatának tagja.

Aranycsapat — bizonyára kevesen emlékeznek arra a labdarúgócsapatra, mely két hétig A-osztályos státusnak örvendhetett, s mert volt egy nagy bűne — soraiban csak magyar ajkú játékosok szerepeltek —, hát galád módon a szövetség kisakkozta a felsőházból; arra az aranycsapatra, mely játékával elkápráztatta a labdarúgás szerelmeseit, éveken át a B-osztály élvonalában szerepelt, s viselte terhét, melyet minden székelyföldi csapat cipelt, valahányszor többségében románok lakta városban kellett pályára lépnie. Minden bizonnyal ebbe fáradt bele Lajos bácsi, amikor szegre akasztotta focicsukáit, és a mindennapos munkát választotta. Mint a focipályán, a munkában is becsülettel, tisztességgel megállta helyét. Nyugdíjba vonulása után többször is otthonába hívta össze egykori játszótársait, így igyekezett életben tartani a labdarúgás szeretetét, a barátság szellemét.

Nem a fáradtsága, a betegsége vitte el. Maga mögött hagyta szeretteit és az aranycsapat egyetlen, még élő tagját, Sinka Mózest. Lajos bácsi, nyugodj békében, emlékedet örökké őrizni fogjuk.

Á. K.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2010-08-12: Sport - Tibodi Ferenc:

A Sepsi BC sikertörténete folytatódik (Kosárlabda)

Legalábbis ezt állítja a megyeszékhelyi alakulat menedzsercsapata. Hát bízunk abban, hogy úgy is lesz, hiszen az elmúlt szezon vége óta vajmi keveset tudtunk élvonalbeli női kosárlabdacsapatunkról.
2010-08-12: Sport - Kolozsi Béla:

Kerékpártúra Cófalvára (Szabad idő)

Augusztus 10-én Kézdivá­sárhely Polgármesteri Hivatalának sportirodája és a Zöld Nap Egyesület kerékpártúrát szervezett a céhes város és Cófalva között.