Barabás Lajos is elment

2010. augusztus 12., csütörtök, Sport

Szomorúsággal töltött el a hír, melyet a Háromszék tegnapi számában olvastam: 90 éves korában elhunyt Barabás Lajos, a textilfonoda volt üzemvezetője. Erről már nem szól a gyászjelentő, de feltétlenül ki kell egészítenem azzal: és a Textil egykori labdarúgó-aranycsapatának tagja.

Aranycsapat — bizonyára kevesen emlékeznek arra a labdarúgócsapatra, mely két hétig A-osztályos státusnak örvendhetett, s mert volt egy nagy bűne — soraiban csak magyar ajkú játékosok szerepeltek —, hát galád módon a szövetség kisakkozta a felsőházból; arra az aranycsapatra, mely játékával elkápráztatta a labdarúgás szerelmeseit, éveken át a B-osztály élvonalában szerepelt, s viselte terhét, melyet minden székelyföldi csapat cipelt, valahányszor többségében románok lakta városban kellett pályára lépnie. Minden bizonnyal ebbe fáradt bele Lajos bácsi, amikor szegre akasztotta focicsukáit, és a mindennapos munkát választotta. Mint a focipályán, a munkában is becsülettel, tisztességgel megállta helyét. Nyugdíjba vonulása után többször is otthonába hívta össze egykori játszótársait, így igyekezett életben tartani a labdarúgás szeretetét, a barátság szellemét.

Nem a fáradtsága, a betegsége vitte el. Maga mögött hagyta szeretteit és az aranycsapat egyetlen, még élő tagját, Sinka Mózest. Lajos bácsi, nyugodj békében, emlékedet örökké őrizni fogjuk.

Á. K.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2416
szavazógép
2010-08-12: Sport - Tibodi Ferenc:

A Sepsi BC sikertörténete folytatódik (Kosárlabda)

Legalábbis ezt állítja a megyeszékhelyi alakulat menedzsercsapata. Hát bízunk abban, hogy úgy is lesz, hiszen az elmúlt szezon vége óta vajmi keveset tudtunk élvonalbeli női kosárlabdacsapatunkról.
2010-08-12: Sport - Kolozsi Béla:

Kerékpártúra Cófalvára (Szabad idő)

Augusztus 10-én Kézdivá­sárhely Polgármesteri Hivatalának sportirodája és a Zöld Nap Egyesület kerékpártúrát szervezett a céhes város és Cófalva között.