KosárlabdaA Sepsi BC sikertörténete folytatódik

2010. augusztus 12., csütörtök, Sport

Legalábbis ezt állítja a megyeszékhelyi alakulat menedzsercsapata. Hát bízunk abban, hogy úgy is lesz, hiszen az elmúlt szezon vége óta vajmi keveset tudtunk élvonalbeli női kosárlabdacsapatunkról.

Két hónap pihenő után augusztus 23-án (bizakodunk, hogy ez nem lesz rossz ómen) gyűlnek össze a zöld-fehérek, s majd megkezdik a felkészülést a szeptember végén rajtoló 2010—2011-es bajnokságra. Az együttesünktől származó információk szerint a Sepsi BC edzője a következő idényben is a nagyváradi Veres Attila lesz, aki a nagyon zűrzavaros elmúlt évadban bajnoki bronzéremhez és a Román Kupában a harmadik helyig vezette a székely csapatot. A nyár folyamán a megyeszékhelyi alakulat trénere és menedzsercsapata nem tétlenkedett, azon munkálkodott, hogy miként lehet kevesebb pénzből is ütőképes gárdát összeverbuválni. A tavalyi csapat több játékosa is tagja lesz az idei keretnek, többek között Vass Ildikó is, aki nemrégiben jelentette be visszavonulását a román válogatottból. A Sepsi BC hatos számú játékosa azzal magyarázta döntését, hogy így több időt tud fordítani a megyeszékhelyi alakulatra. ,,Már több játékossal megkötöttük a 2010—2011-es szezonra a szerződést, és másokkal még folynak a tárgyalások. Augusztus 19-én, csütörtökön Veres Attila edzővel közösen egy sajtótájékoztató keretében fogjuk bemutatni a Sepsi BC új játékoskeretét, majd szeptember első felében nyílt edzést is tartunk a sepsiszentgyörgyi kosárlabda-szurkolók számára. Elmondhatom azt, hogy Bianca Vescan és Irina Borş meghosszabbította szerződését, illetve azt is, hogy van két új leigazolásunk is. Az ősztől zöld-fehér színekben játszik majd a 188 cm magas és 23 éves Andreea Huţanu (Huţi), valamint a kolozsvári 27 esztendős Florentina Ardeleanu (Pici). Előbbi beállós, utóbbi játékszervező lesz" — nyilatkozta Vass Ildikó. Meg nem erősített információk, avagy utcasarki pletyka szerint Florina Diaconu is megegyezett a Sepsi BC-vel, de sajnos még semmi hivatalosat nem tudunk. Tehát az elmúlt szezon legjobb szentgyörgyi játékosának sorsa még kérdéses, akárcsak a menedzsercsapat összeállítása, amelyről egyelőre nem tudunk semmit. Két nagy talány övezi még mindig a Sepsi BC-t, de reménykedünk abban, hogy egy hét múlva mindenre választ kapunk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1081
szavazógép
2010-08-12: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Grúzia nyugtalankodik
Grúzia és a NATO számára is nyugtalanság forrása orosz légvédelmi rakétakomplexum megjelenése a szakadár Abhá­ziában — jelentette ki Temuri Iakobasvili grúz államminiszter.
2010-08-12: Sport - :

Barabás Lajos is elment

Szomorúsággal töltött el a hír, melyet a Háromszék tegnapi számában olvastam: 90 éves korában elhunyt Barabás Lajos, a textilfonoda volt üzemvezetője. Erről már nem szól a gyászjelentő, de feltétlenül ki kell egészítenem azzal: és a Textil egykori labdarúgó-aranycsapatának tagja.