Csökkentették a telek árát

2010. október 22., péntek, Közélet

Héteurós négyzetméterenkénti áron ajánlotta megvételre Kovászna város tanácsa a Testvériség Szakszervezetnek azt a kéthektáros területet, melyen az érdekvédelmi szervezet már évtizedekkel ezelőtt kezelőközpont építését kezdte el.

A szakszervezet nem értett egyet az árral, azt kívánta, vegyék figyelembe az ott elkezdett építkezés értékét. Ennek alapján új szakértői jelentés készült, melyben 4 euró/négyzetméter árat állapítottak meg. A szakértői jelentést a helyi tanács elfogadta, az új ajánlatot — mely elővásárlási jogot is ad — továbbította a szakszervezetnek, de válasz még nem érkezett.
Több tanácstag nem értett egyet az árcsökkentéssel, már a héteurós árat is kevesellték. Cseh Béla azt is felvetette, ha rendre különböző határozatokat hoznak az eladás ügyében, akár komolytalannak is tűnhet a tanács. Domaházi János a szakértői felértékelést kifogásolta, mint mondta, a szóban forgó becsüs már a focipálya adásvételének esetében is többször változtatott véleményezésén. Molnár János feltételekhez kötötte volna az eladást: a szakszervezet határidőn belül fejezze be az építkezést, s hasonlóan vélekedett Lőrincz Zsigmond polgármester is. Szerinte a szerződésben rögzíteni kell, hogy a terület nem adható tovább, a vevő pedig vállalja egy legalább 300 férőhelyes, minimum háromcsillagos, kezelőbázissal rendelkező szálloda felépítését. A feltételeket a telekkönyvbe is be kívánják jegyezni. Ha a vevő nem tartja be a feltételeket, a szerződés minden előzetes bejelentés nélkül érvényét veszti, a kifizetett összeg kártérítés címen a városnak maradna.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2010-10-22: Belföld - :

Hírsaláta

MARKÓ KIÁBRÁNDULT A POLITIKÁBÓL. Markó Béla RMDSZ-elnök azt nyilatkozta az Evenimentul zileinek, hogy még gondolkodik, jelölteti-e magát újabb mandátumra a szövetség élén. Egyrészt 18 esztendeje már, hogy betölti az elnöki tisztséget, másrészt kiábrándult a politikából. Tehát még gondolkodik.
2010-10-22: Közélet - :

Barabás Sámuel papolci emlékezete

A település nagy szülöttjére, a székely történelemírás kimagasló alakjára, a Magyar Tudományos Akadémia tagjára, Barabás Sámuelre emlékeznek október 24-én, vasárnap az orbaiszéki Papolcon.