SepsiszentgyörgyFolytatódik a hőszigetelés

2010. október 27., szerda, Közélet

Lakossági fórumon vitatták meg az Állomás negyedben elkezdett tömbház-hőszigetelés folytatásának kérdését, melyre az érintett lakókat és a kivitelezőt is meghívta a városháza.

Végül szavazással döntötték el: folytatják a munkát, még ha eleget is kell tenniük a megszabott befizetési feltételnek.
Sokan vettek részt, és hosszan vitáztak a lakók afelett, érdemes-e folytatni a programot. Volt, akit nehezebben sikerült meggyőzni előnyeiről, mást nem kellett rábeszélni ― ismertette Antal Árpád András a fórumon történteket. Elmondta, a lakók végül vállalták, hogy az év végéig kifizetik az munkálat rájuk eső húszszázalékos részének felét, ez lévén a feltétele a hőszigetelés folytatásának. Hasonlóképp a folytatás mellett döntöttek múlt héten a Császár Bálint―Ág utcai tömbházak lakói, ott már dolgoznak, és lassanként a hátralékot is kezdték törleszteni a lakók, az elmúlt napokban a tulajdonosi társulások tízezer lejt gyűjtöttek be ― ami elég kevés, véli a polgármester, bár reméli, a novembertől kilátásba helyezett napi 0,1 százalékos büntetőkamatot nem kell alkalmazniuk.
E két helyszínen még a régi támogatási rendszerben végzik a tömbházak hőszigetelését, a teljes munkálat felét az állam, harminc százalékát az önkormányzat fizeti, és csak húszszázaléknyit kell a lakóknak állniuk, a módosított program iránt ― melyben az állam már nem vállal társfinanszírozást, és az önkormányzat is csak 15 százalékot ― nem mutatkozik érdeklődés.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 958
szavazógép
2010-10-27: Belföld - Mózes László:

Belföldi hírek

Uniós védelmet a csángóknak
Az Európai Uniónak hatékony eszközöket kellene találnia az emberi jogokkal, azon belül a kisebbségekkel kapcsolatban fennálló problémák megoldására — hangoztatta Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke azon a brüsszeli közmeghallgatásán, amelyen a moldvai csángók helyzetéről tájékozódtak az EP-képviselők.
2010-10-27: Közélet - Csinta Samu:

Minden napra magyar műsor (Bővült a kolozsvári tévé)

Hétfő óta országos premierként az egész ország területén fogható, mindennap, megadott órában sugárzott magyar nyelvű adást láthatnak a tévénézők.