Bodor Ádám bukaresti díszvendég

2010. október 28., csütörtök, Közélet

Bodor Ádám magyar író lesz a díszvendég a ma kezdődő háromnapos Bukaresti Nemzetközi Irodalmi Fesztiválon.

Első este az Erdélyben született, Magyarországon élő Bodor Ádámot Józsa Márta újságíró mutatja be, felolvasnak A Sinistra körzet című, románul is megjelent regényéből. Románul kiadták még Az érsek látogatását és A börtön szaga című interjúkötetet is. Bodor Ádám Kossuth-díjas író 1936-ban született Kolozsvárott, ott végzett teológiát, de nem vállalt lelkészi szolgálatot. 1960-tól levéltárosként, majd 1964-től egy másoló-fordító irodában dolgozott. 1965-ben publikálta első novelláját az Utunk kolozsvári folyóiratban. 1968-tól szabadfoglalkozású író. 1982-ben települt át Magyar­országra, 1984-től a Magvető Könyvkiadó felelős szerkesztője.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 958
szavazógép
2010-10-28: Közélet - Bogdán László:

Holló a hollónak (Magasles)

Romániában — amelyet nem csak tréfás kedvünkben nevezünk időnként Abszurdisztánnak — a korrupció elleni küzdelem már a Roman-, Stolojan-kormány alatt megkezdődött.
2010-10-28: Belföld - :

Hírsaláta

A PARANCSNOK ELRENDELTE. Újra a közérdeklődés középpontjába került a 2005-ben az Alro tulajdonoscsoportjának juttatott olcsó energia megszerzésének mikéntje. Az idén lezárt iratcsomó — mely a nyomozás beszüntetését rendelte el — egy része a hírtelevíziók útján nyilvánosságra került, s azt igazolják, hogy az elnöki palota és maga Traian Băsescu sem idegen a Marco orosz cég tulajdonában levő vállalatnak mélyen ár alatt eladott villamos energia ügyében.