Sebaj, eső, nekünk jól megy

2010. október 28., csütörtök, Közélet

Zsúfoltság ide, zsúfoltság oda, a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc utcai szociális ellátó központ óvodásai jól érzik magukat, a kinti borús idő, eső sem zavarja napsütéses hangulatukat.

Játszanak, tanulnak, és várják a délben érkező iskolásokat, akik estig szintén a ház lakói, de még az épület egyik szárnyában működő kismamaotthonból átjáró gyermekekkel is barátkoznak. A napokban új fényt hozott a központba, hogy a megyeközponti Keleti-Kárpátok Múzeumá­nak munkatársai, önkéntesei agyagoztak és szőttek a kicsikkel együtt annak az egy hónapos programnak a részeként, amelyben a megye öt gyermekvédelmi létesítményét látogatták végig, és tartottak háromnapos kézműves-foglalkoztatásokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2010-10-28: Belföld - :

Hírsaláta

A PARANCSNOK ELRENDELTE. Újra a közérdeklődés középpontjába került a 2005-ben az Alro tulajdonoscsoportjának juttatott olcsó energia megszerzésének mikéntje. Az idén lezárt iratcsomó — mely a nyomozás beszüntetését rendelte el — egy része a hírtelevíziók útján nyilvánosságra került, s azt igazolják, hogy az elnöki palota és maga Traian Băsescu sem idegen a Marco orosz cég tulajdonában levő vállalatnak mélyen ár alatt eladott villamos energia ügyében.
2010-10-28: Közélet - Bokor Gábor:

Kettős ünnep Zágonban

Szombaton leplezik le Zá­gonban a Mikes—Szent­ke­reszty-kúria szobor- és kopjakertjében a falu nagy szülöttje, Csutak Vilmos (1878—1936) történész, igazgató-tanár mellszobrát, majd megünneplik a Musát Gyula karnagy vezette ifjúsági fúvószenekar ötödik születésnapját.