Turisztikai szak indul Kovásznán

2010. november 6., szombat, Közélet

A megye többi iskolájához képest jó eredményekkel büszkélkedhet a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont — derült ki Simon István igazgató beszámolójából.

Idén a kovásznai végzősök egytől egyig sikeresen érettségiztek, megelőzve a megyei rangsorban Barótot, Bodzafordulót, Kézdi­vásárhelyt és az utolsó helyezett Sepsiszentgyörgyöt. Az igazgató szerint: a kovásznai eredmények az iskola tanerőinek hozzáállását, munkájuk eredményességét bizonyítják.
Az olimpiákon is jól teljesítettek a kovásznai diákok, országos szinten hat díjat söpörtek be, többek között vallásból, polgári nevelésből. Magaviseletből is jeleskednek, a jegyek kilencven százaléka tízes, csupán egy százalék a hetes alatti. Kiemelkedő a Molnár János vezette diákszínpad, valamint a Cseh Béla irányította Tiszta szív kórus iskolai tevékenysége.
Jó hír, hogy jövő tanévtől turisztikai szak is indul Kovásznán, amely, a helyi adottságokat figyelembe véve, előreláthatólag nagy sikernek fog örvendeni, és változatosságot hoz a faipari, építészeti szak mellé.
Egyre több tanuló részesül ösztöndíjban, ami az igazgató véleménye szerint annak is a jele, hogy a családok jövedelme mindinkább csökken. A pénzhiány az iskolát sem kerüli, az utóbbi három évből 2010-ben a legkisebb az intézmény költségvetése. Ez arra késztet, hogy beosszuk a pénzt, takarékoskodjunk, ahol lehet — mondta az igazgató.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 953
szavazógép
2010-11-06: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

Hétfőtől indul az egyszerűsített honosítás
Újabb fontos szakaszhoz érkezett a januárban kezdődő egyszerűsített magyar honosítási eljárás: 2010. november 8-tól élnek azok a telefonvonalak, amelyeken a Magyar Köztársaság csíkszeredai főkonzulátusán kérelmet beadni szándékozók előzetesen jelentkezhetnek.
2010-11-06: Közélet - Fekete Réka:

Jólétet várnak az uniótól

Változtatni kellene azon a felfogáson, hogy mindig mások gondolkodjanak és cselekedjenek helyettünk — állították többen azon a minapi találkozón, amelyet a sepsiszentgyörgyi Lakossági Tanácsadó Iroda szervezett Az Európai Unió intézményei, Románia csatlakozás utáni lehetőségei, a lakosság unióval kapcsolatos elvárása, csalódása témával.