Hírsaláta

2010. november 10., szerda, Belföld

FELEDÉKENY POLITIKUS ASSZONY. Elena Udrea májusban még arról szavalt, hogy pártja vezető egyéniségeinek le kellene mondaniuk az állammal való üzletelés lehetőségéről. A főként nagyvállalkozókból és az államot fejő politikusokból álló vezérkar elvetette a javaslatot, s hallgattak e témáról, mint a sír.

Most ellenben kiderült, Udrea férje, a minden hájjal megkent Dorin Cocoş hatalmas nyereségre tett szert, ugyanis ő szállította három-négy bukaresti és több vidéki kórháznak a laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez szükséges reaktív anyagokat, s szép pénzt — 9,2 millió eurót — keresett az üzleten. Neje nemrég benyújtott vagyonnyilatkozatában e tételből csupán 1,5 milliót tartott szükségesnek megemlíteni. (Cotidianul)
MONDD MEG AZ IGAZAT... Andrei Cornea, az ismert filozófus és korábbi polgárjogi harcos, ma a Băsescut dicsőítő értelmiségi csoport egyik tagja vasárnap a televízióban valós értékén beszélt Adrian Păunescuról. Most hatalmas dühvel támadják a költő hívei. Felháborítónak tartják, hogy Cornea közepes költőnek és zseniális tömegmanipulátornak nevezte Păunescut. (RTV)
GAZDAG VOLT A BÁRD. 3,8 millió eurós vagyont, 50 000 euró értékű műtárgyakat és bankbetéteket hagyott családjára Adrian Păunescu. Sok, kevés? — ki-ki döntse el, a különös csak az, hogy a halála előtti hónapokban anyagi nehézségekre panaszkodott, és rettenetes sérelemként élte meg, hogy parlamenti nyugdíját csökkentették. Szavait mindenki úgy értelmezte, hogy az éhhalál szélén áll. A vagyon 70 százalékát felesége, 30 százalékát egyenlő arányban három gyermeke örökli. (Ziare.com)
FÉLIG TITOKBAN. José Manuel Barrosótól, az Európai Bizottság elnökétől tudta meg hétfőn a román közvélemény, hogy Vlad Filat moldovai és Teodor Baconschi román külügyminiszter vasárnap aláírta a két ország államhatárára vonatkozó egyezményt — írja a Puterea. A két állam egyesüléséért küzdő, elsősorban hazai értelmiségiek még akkor sem veszik jó néven a hasonló dokumentumokat, ha az a schengeni tagság alapkövetelménye.
BĂSESCU DIXIT. A kormánykoalíció egyelőre nem bomolhat fel, mert Romániának teljesítenie kell vállalásait a Nemzetközi Valutaalappal szemben, és meg kell kapnia a következő hitelrészletet — nyilatkozta Traian Băsescu egy televíziós műsorban. Az államfő szerint a koalíciónak még legalább másfél hónapig hatalmon kell maradnia. (Erdély FM)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 958
szavazógép
2010-11-10: Közélet - :

Nagyobb lesz a regisztrációs adó

Minden gépjárműtípus esetében növekedik az első beíratási díj jövőre — az Euro 2-es kategóriába tartozó járművek esetében mintegy ötven százalékkal —, sőt, azon autók után is kell fizetniük a tulajdonosoknak, amelyekre eddig nem kellett.
2010-11-10: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Fizetésemelés csak elbocsátások árán
Decemberig újabb 26 000 állami alkalmazottat kell elbocsátani ahhoz, hogy jövőre körülbelül 15 százalékkal növekedjenek a júniusban 25 százalékkal csökkentett bérek — jelentette be tegnap Gheorghe Gheorghina, a pénzügyminisztérium államtitkára.